Holoubek: Macík je najlepší brankár v lige

Holoubek: Macík je najlepší brankár v lige

Ružomberský brankár Matúš Macík na jar prvýkrát inkasoval, no v Dunajskej Strede veľkou mierou prispel k zisku bodu za remízu 1:1.

Liptáci viedli po prvom polčase gólom Petra Gala Andrezlyho, no zápas od 63. minúty po vylúčení Mateja Madleňáka dohrávali s desiatimi hráčmi. Z tlaku Dunajskostredčanov inkasovali aj vďaka Matúšovi Macíkovi iba raz. „Cítil som sa dobre. V prvom polčase sme súpera nepustili prakticky k ničomu nebezpečnému. Dali sme gól, vyhrávali sme 1:0. Vedeli sme, s čím na nás domáci vybehnú v druhom polčase. Navyše ich hnali skvelí diváci. Nás pribrzdila červená karta, následne sme inkasovali. No klobúk dole pred chalanmi, nechali sme na ihrisku všetko a ten bod sme si zaslúžili,“ zhodnotil duel jeden z ružomberských hrdinov.

V zápase na neho išlo deväť striel, za svoj chrbát pustil jednu. Séria Ružomberka bez inkasovania sa zastavila na 489 minútach. „Jasné, že to zamrzí, no to sú iba štatistiky, ktoré si každý brankár môže pozerať sám. Mňa predovšetkým zaujímajú body mužstva, tie sú podstatné,“ doplnil Matúš Macík.

Tréner Ružomberka David Holoubek si na adresu svojho zverenca, ktorý predviedol niekoľko bravúrnych zákrokov, najskôr zavtipkoval. „On to robí pre divákov. Vôbec sa do tých striel nemusí tak hádzať. Robí to preto, že ho to baví. Nie je to až také potrebné,“ komentoval s úsmevom český kouč a dodal:. „Teraz vážne. Matúš je najlepší brankár v slovenskej lige. V Česku som prešiel niekoľkými tímami a musím povedať, že takáto typológia brankára nie je ani tam. Prajem mu, aby sa mu darilo, aby nás aj naďalej takto držal. A tiež aby sa mu podarilo urobiť nejaký dobrý prestup, pretože na to má a je pripravený. Čo sa však týka našej defenzívy, máme skvelé mužstvo, ktoré chce brániť. Bránia obrancovia, stredoví hráči aj útočníci. Potom môžu vyniknúť aj jednotlivci, no vždy je to tímový výkon.“