Traja Michalovčania v prvej desiatke

Traja Michalovčania v prvej desiatke

Dominik Greif si drží prvé miesto v Hitparáde talentov aj po skončení základnej časti Fortuna ligy.

Úspešná séria futbalistov Michaloviec, ktorá vyvrcholila postupom do nadstavbovej skupiny o titul či semifinále Slovnaft Cupu je pochopiteľne podložená aj kvalitnými výkonmi jednotlivcov. Viacerí hráči Zemplínčanov aktuálne patria k najlepšie hodnoteným mladíkom vo Fortuna lige a vidno to na ich postupe v Hitparáde talentov. V prvej desiatke po skončení základnej časti sú hneď traja. Stopér Danylo Beskorovajnyj sa po presvedčivom víťazstve Michaloviec 4:2 nad Trenčínom posunul zo šiesteho miesta na štvrté. Z dvanástej priečky prenikol do top 10 člen novotvoriacej sa slovenskej reprezentácie do 21 rokov Peter Kolesár, ktorý je momentálne desiaty. Výrazný skok, z trinástej pozície na ôsmu, sa podaril Matúšovi Vojtkovi. Ešte len 18-ročný obranca sa vôbec premiérovo dostal medzi absolútnu špičku Hitparády talentov a aj jemu sa ušla pozvánka od reprezentačného kouča Adriána Guľu na marcové prípravné zápasy.

Vedúcu priečku v rebríčku fortunaligových talentov si od posledného jesenného kola drží brankár Slovana Dominik Greif a nič na tom nezmenil ani koniec jeho jarnej nepriestrelnosti, keď v sobotu v Senici inkasoval z penalty. Jeho brankársky kolega Martin Jedlička (aktuálne 3.) z Dunajskej Stredy si vymenil pozíciu s klubovým spoluhráčom Christiánom Hercom (2.) a obaja sú naďalej v pätách lídrovi. DAC má medzi elitou ešte útočníka Abdulrahmana Taiwa (6.), ktorý si však časť súčasného bodového zisku vybojoval ešte výkonmi v drese Nitry.

Obranca Žiliny Branislav Sluka sa po víťazstve a udržanom čistom konte (2:0) v Podbrezovej posunul zo siedmeho miesta už na piate. O jednu priečku, z deviatej na ôsmu, postúpil aj gólový žolík šošonov z Horehronia Róbert Boženík. Na špici sa drží aj kapitán Ružomberka Dominik Kružliak, hoci po bezgólovej remíze v Nitre klesol zo štvrtého miesta na siedme.

S prvou desiatkou sa po 22. kole Fortuna ligy rozlúčil obranca Trenčína Martin Šulek, ktorý v Michalovciach nehral a po týždni ju opustil aj Alexander Mojžiš. Obranca Podbrezovej však na desiateho Petra Kolesára stráca iba 2,1 bodu.

  

Top 25 Hitparády talentov

    

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.