Penaltová dráma pre Trnavu, Michalovce postúpili cez Poprad

Penaltová dráma pre Trnavu, Michalovce postúpili cez Poprad

Semifinále Slovnaft Cupu bude záležitosťou fortunaligistov. Dvojicu postupujúcich Žilina, Senica doplnili v stredu Trnava a Michalovce.

FC Košice - Spartak Trnava 0:0, 3:4 na p.k.

Rozhodoval: Smolák, ŽK: Vancák, Dobias - Miesenböck, Sloboda, Yilmaz, ČK: 84. Tavares (Trnava)

Košice: Pulen - Urban, Dobias, Pavúk, Trebuňák - Kis, Vancák, Karaš, Ristovski - Radovanovič (68. Višnevskij), Gáll (71. Rizie)

Trnava: Rusov – Turňa, Janečka, Abena, Čonka - Grendel, Miesenböck, Sloboda, Markoski (90. Pekár) - Depetris (74. Tavares), Yilmaz

Úvod zápasu vyplnený "oťukávaním" prerušila šanca Markoského, ktorý však v 8. minúte nepotrestal chybu v obrane domácich. Košičania sa postupne osmeľovali, viackrát pohrozili brankárovi Rusovovi, ale ten si poradil aj s nebezpečným pokusom Kisa. Skóre mohol v 51. minúte otvoriť Grendel, ale z jedenástky prestrelil košickú bránu. V 78. minúte sa domáhali pokutového kopu aj domáci hráči, po Karašovej akcii a zákroku brankára Rusova však rozhodca nechal pokračovať v hre. Domácich nabudilo vylúčenie Tavaresa v 84. minúte, no z krátkej prevahy nič nevyťažili. Súboj treťoligistu s úradujúcim slovenským majstrom napokon vygradoval v penaltovom rozstrele. Po prvej pätici strelcov na oboch stranách bolo skóre 3:3. Potom však zaváhal domáci Kis, naopak, Miesenböck mal pevné nervy a poslal Spartak do semifinále.

Miroslav Sovič, tréner Košíc: "Gratulujem súperovi k postupu. Vždy som bol víťazný typ a keď som po zápase videl sklonené hlavy a smutné tváre hráčov, tak som smutný aj ja. Chlapcom však ďakujem za vynikajúci výkon. Nemáme sa dnes za čo hanbiť. Šťastie v jedenástkovom rozstrele sme si už asi vybrali v zápase v Hrabušiciach."

Michal Ščasný, tréner Trnavy: "Som šťastný, že sme postúpili. Splnili sme tým svoju povinnosť. Košice však boli ťažký súper. Vôbec sme nepozerali na to, že je to tretia liga, pretože kvalitou to nie je treťoligový tím. Očakávali sme ťažký zápas a to sa aj potvrdilo."

   

Zemplín Michalovce - FK Poprad 2:1 (2:1)

Góly: 33. P. Kolesár, 37. Danko - 11. Horváth (11 m), rozhodoval: Horváth, ŽK: Žofčák, Vojtko, Beskorovajnyj, Zacharkiv - Zekucia, Jančo, Streňo, Horváth, ČK: 90. Carrillo, 90. Tounkara (obaja Michalovce)

Michalovce: Bieszczad - Rota, Carrillo, Beskorovajnyj, Vojtko - Casado - Diarra (78. Kountouriotis), Danko, Žofčák, P. Kolesár - Zacharkiv (78. Tounkara)

Poprad: Knurovský – Luberda, P. Maslo, Horváth, Zekucia, Pajer - Gallovič, Kukoľ, Jančo (78. Zošák) - Slebodník (46. Streňo), Arevalo (48. Šesták)

Hostia síce išli do vedenia v 11. minúte, keď z jedenástky skóroval Horváth, ale Michalovčania ešte do prestávky otočili skóre. V 33. minúte im vyšla ofenzívna akcia, ktorú po Žofčákovej prihrávke zakončil Kolesár. O štyri minúty vyrazil popradský brankár Knurovský Diarrovu strelu pred Danka, ktorý upravil na 2:1. Druhý polčas priniesol viac bojovnosti než gólových príležitostí. Na trávniku sa často iskrilo, pribudlo ostrých súbojov a v závere zápasu došlo aj k potýčke. Hráči Popradu mali ťažké srdce na rozhodcu, ktorého musela ratovať usporiadateľská služba, viacero konfliktov mali medzi sebou aj hráči oboch tímov. Fortunaligista si napokon tesné víťazstvo udržal.

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Cieľ postúpiť sme splnili. Som hrdý na mojich hráčov a zároveň som rád, že zvládli ťažký zápas. Súper vyrukoval s agresívnou hrou, ktorá nám robila problémy. Súhlasím s tvrdením, že v druhom polčase sa viac nehralo ako hralo."

Marek Petruš, tréner Popradu: "Vyjadrím sa iba k zápasu, nie k jeho záveru. Síce sme sa ujali vedenia, ale domáci ešte v prvom polčase otočili skóre, keď sa prejavila ich kvalita v krídelných priestoroch. Inkasovali sme v podstate dva identické góly, ktoré rozhodli. Gratulujem Michalovciam k postupu."