Návraty so sladkou i trpkou príchuťou

Návraty so sladkou i trpkou príchuťou

Zemplínski fanúšikovia hladní po futbale zostali v sobotu sklamaní. Fortuna liga zavítala do Michaloviec po deviatich mesiacoch, ale to bol pre domácich v zápase s Prešovom jediný radostný moment.

1. FC Tatran totiž po dominantnom ofenzívnom výkone zdolal východoslovenského rivala 1:0. „Zvíťazili sme síce aj v Žiline, ale čo sa týka kompaktnosti výkonu bol práve tento zápas náš najlepší v sezóne. Tri body si veľmi ceníme a veríme, že budú mať motivačný charakter aj pred ďalšími duelmi,“ povedal tréner Prešova Miroslav Jantek.

Jeho náprotivok Anton Šoltis má obrovské trápenie v ofenzíve. Michalovce ešte nestrelili ani gól, trikrát prehrali 0:1 a jediný bod získali po remíze 0:0 v Nitre. Na hrote ich útoku sa strieda dvojica tínedžerov Kristjan Kushta a Vladislav Bragin. „Chlapci majú obrovský potenciál, ale momentálne im ešte chýbajú skúsenosti. Verím, že do ofenzívy sa nám podarí priviezť nejakú posilu. Potrebujeme útočníka aj podhrotového hráča, aby sme boli viac konkurencieschopní,“ povedal na margo ďalšieho bezgólového zápasu michalovský kouč.

Z kapitána Zemplínčanov Igora Žofčáka sálalo po prehre sklamanie. „Asi nám zväzovalo nohy, že sme dlho nehrali doma a veľmi sme sa na návrat tešili. Nič iné ako tri body sme si nepripúšťali, nemáme však ani jeden,“ povzdychol si skúsený stredopoliar. „Spravili sme lacné chyby, inkasovali gól a potom sa to ešte viac na seba nabaľovalo. Chyby boli ešte horšie, už to nešlo, neverili sme si. Prešov mal viac dobrých šancí a napokon môžeme byť radi, že sme prehrali iba 0:1,“ dodal Igor Žofčák.

Líder prešovskej defenzívy Patrik Jacko sa do fortunaligového diania vrátil po ôsmich mesiacoch, keď sa vystrábil zo zimnej zlomeniny píšťaly. „Je to skvelý pocit, konečne som naspäť! Pred zápasom som si spomenul, že naposledy som hral v poslednom jesennom kole proti Podbrezovej, to je už veru dávno,“ usmial sa minulosezónny kapitán najstaršieho slovenského klubu. Radosť mu okrem návratu urobil aj trojbodový zisk. „Ten je najdôležitejší, všetci sa veľmi tešíme. V minulej sezóne sme na víťazstvá neboli zvyknutí a teraz máme na konte už dve, máme z toho nesmiernu radosť. Hneď od zajtra sa však už sústredíme na duel so Zlatými Moravcami, aby sme aj tam zabodovali a pokračovali v nastolenom trende.“