Chovan so zimomriavkami, Richtárech poznal recept

Chovan so zimomriavkami, Richtárech poznal recept

Zlaté Moravce v 20. kole Fortuna ligy zdolali Trenčín 3:1 aj vďaka kmeňovým hráčom AS a v tabuľke sa priblížili k predposlednej Senici na rozdiel jedného bodu.

ViOn nezvládol vstup do jari, v Ružomberku prehral 0:4, ale proti Trenčínu dominoval. V 59. minúte po premenenej penalte Tomáša Ďubeka viedol už 3:0. "Zápas v Ružomberku nám nevyšiel, no povedali sme si, že to musíme hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšie súboje," prezradil brankár Adrián Chovan, ktorý je v Zlatých Moravciach na hosťovaní práve z Trenčína. "Bol to pre mňa naozaj špeciálny zápas. V niektorých momentoch som mal dokonca zimomriavky. Povedal som si však, že si to nemôžem príliš pripúšťať, aby mi to nezväzovalo nohy. Nebolo to o tom, že by som sa chcel ukázať. Mojou motiváciou bolo pomôcť ViOnu k víťazstvu," vyhlásil bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov.

Z troch bodov sa Zlatomoravčania tešili po troch mesiacoch. "Ani si nepamätám, kedy sme naposledy vyhrali," lovil v pamäti 23-ročný gólman a dodal: "V našej situácii je každé víťazstvo mimoriadne dôležité. Toto nám po facke v Ružomberku môže dodať sebavedomie. Verím, že na tento výkon nadviažeme v nasledujúcich dueloch. Chceme sa odlepiť z dna tabuľky."

Gólom sa pod výsledok 3:1 podpísal extrenčan Dávid Richtárech. V seniorskom tíme AS v našej lige šancu nedostal, a tak skúša šťastie na hosťovaniach, ako teraz v Zlatých Moravciach. "Gól do siete Trenčína chutí veľmi dobre," usmieval sa nevysoký stredopoliar. "Vedeli sme, v akom stave je ihrisko, že Trenčanom takýto terén nebude vyhovovať na ich kombinačnú hru a že keď budeme v strede získavať lopty, vďaka bojovnosti môžeme nejaký ten gól streliť. Dali sme tri a vyhrali sme."

Sklamaný bol po zápase tréner AS Vladimír Cifranič. "Vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas, súper bojuje o záchranu, ani my nie sme v pokojných vodách. Chlapcov sme nabádali k aktivite, ale začali sme hrať až po strelenom góle v 78. minúte. S takýmto prístupom sa nedá vyhrať. Nevidím hráčom do hláv, neviem si to vysvetliť. Žiaľ…," konštatoval po zápase v mixzóne.