V Michalovciach šesťbodový zápas o prvú šestku, Trnava privíta DAC

V Michalovciach šesťbodový zápas o prvú šestku, Trnava privíta DAC

Pozvánka na zápasy 20. kola Fortuna ligy.

Podbrezová - Ružomberok (sobota, 14.00)
Povzbudivá výhra v Nitre vliala novú krv do podbrezovských žíl. Horehronci určite veria, že so záchranou nebudú mať žiadne problémy. Potvrdiť tri body zo štadióna nepríjemného súpera sa pokúsia doma s ešte silnejším protivníkom, keď v sobotu privítajú Ružomberok. Liptovský tím neprehral už štyri zápasy v sérii, na úvod jari doma rozdrvil Zlaté Moravce 4:0. Ružomberok naháňa v tabuľke tretiu Žilinu, k pohárovej istote totiž potrebuje skončiť práve do tretieho miesta, a preto sú nutné aj všetky body zo Zelpo arény.

Senica - Žilina (sobota, 14.00)
Jedenásta Senica privíta Žilinu v zápase tímov s absolútne odlišnou filozofiou. Kým Záhoráci pred týždňom nastúpili bez jediného Slováka, Žilinčania avizovali, že minimálne v jednom dueli zostavia jedenástku zloženú kompletne z vlastných odchovancov. Ktovie, možno to príde práve proti Senici, kde by kontrast bol najvýraznejší. Domáci sa však potrebujú zachrániť a nemajú preto čas na rozvíjanie mladých talentov. V Senici veria, že nové posily priniesli okamžitú kvalitu, hoci proti Trenčínu pred týždňom prehrali 0:3.

Sereď - Slovan (sobota, 14.00)
Po prehre 0:1 v Michalovciach a štyroch zápasoch bez plného bodového zisku sa Seredčania hotujú na vedúci Slovan. Belasí uspeli v dôležitom šlágri v Dunajskej Strede a výrazne tak posilnili svoje majstrovské ambície. Obrana nováčika bola v Michalovciach až priveľmi deravá a iba vďaka výbornému brankárovi Nwolokorovi neinkasovala omnoho viac ako jediný gól. Proti Slovanu sa to však môže vypomstiť. Najlepší kanonier súťaže Andraž Šporar má na konte už šestnásť gólov a ak chce atakovať strelecké rekordy Fortuna ligy, musí využiť každé zaváhanie súpera. Podarí sa mu to v Seredi?

Trnava - Dunajská Streda (sobota, 14.00)
Šláger víkendu sa hrá na Štadióne Antona Malatinského, obhajca titulu privíta v tabuľke druhý DAC. Dunajskostredčania síce do jari vstúpili prehrou so Slovanom, stále však musia byť v strehu, aby si prinajmenšom udržali beztak vynikajúce druhé miesto. Trnava už zasa nemôže strácať body. V Žiline prišla o dva v samom závere, doma preto musí so silným súperom uspieť, inak sa prvá šestka vzdiali v nedohľadne.

Zlaté Moravce - Trenčín (sobota, 14.00)
Posledný ViOn po výprasku v Ružomberku privíta rovnako ofenzívne naladený Trenčín, ktorý si urobil chuť trojgólovým víťazstvom nad Senicou. Domáci strelili v devätnástich dueloch iba štrnásť gólov a inkasovali až tridsaťdeväť, aj preto sú asi zaslúžene na dvanástom mieste. Zlaté Moravce potrebujú okamžitú konsolidáciu a prebratie, no trojbodový zisk je rovnako dôležitý aj pre Trenčín. Na umiestnenie v prvej šestke stráca AS štyri body a stále je reálne, že sa do jarného boja s najlepšími tímami dostane.

Michalovce - Nitra (sobota, 16.00)
Ďalší zo šlágrov kola odohrajú v Michalovciach, kde uvidíme zápas s azda najsilnejšou nálepkou "šesťbodového". Pre oboch aktérov by bola miestenka v prvej šestke obrovským povzbudením a úspechom. Bližšie sú k nej Michalovce, ktoré majú s piatimi víťazstvami v sérii najlepšiu formu vo Fortuna lige, a navyše hrajú doma. Nitra pred týždňom podľahla pred svojimi fanúšikmi Podbrezovej a po zimnom oslabení kádra mohla stratiť dych. Je otázne, či ho nájde, no hľadať musí okamžite, pretože z Michaloviec si potrebuje odviezť minimálne jeden bod.

   

Šláger kola: Trnava - Dunajská Streda
V Žiline sa Trnavčania pri remíze 1:1 prezentovali sympatickým výkonom, v prvom domácom zápase jari sa chce novozložený tím ukázať fanúšikom v ešte lepšom svetle a zdolať silného súpera. V Dunajskej Strede však nechcú prísť o druhé miesto a oba kvalitné tímy teda majú o čo hrať.

Otázka kola: Zaokrúhli Slovan sériu bez prehry?
Ak belasí neprehrajú so Sereďou, zaokrúhlia svoju sériu od úvodu sezóny už na dvadsať zápasov. Všetky papierové predpoklady hovoria v ich prospech, no futbal nemá logiku a domáci sa hotujú na veľké prekvapenie.

Očakávanie kola: Potvrdia Michalovce nečakané ambície?
Kto by bol v úvode sezóny, keď Michalovčania dlho nedokázali ani len vyhrať zápas, povedal, že budú najhorúcejším adeptom na piatu priečku? Ak uspejú doma proti Nitre, budú na dotyk najväčšiemu úspechu v klubovej histórii. Ako sa s tým popasuje mužstvo trénera Šoltisa?