Aj individuálny súboj druhého s prvým pre lídra

Aj individuálny súboj druhého s prvým pre lídra

Dominik Greif sa v priamej konfrontácii s Martinom Jedličkom udržal na prvom mieste Hitparády talentov.

Duel Dunajskej Stredy so Slovanom nebol len zápasom druhého a prvého mužstva fortunaligovej tabuľky, ale aj priamym súbojom dvoch brankárov o prvé miesto v Hitparáde talentov. Podobne ako celé mužstvo belasých, aj z tejto konfrontácie vyšla víťazne hosťujúca jednotka Dominik Greif, hoci aj domáci Martin Jedlička predviedol proti ofenzíve Bratislavčanov niekoľko skvelých zákrokov a inkasoval len z penalty.

Prvé jarné kolo Fortuna ligy zmenilo personálne obsadenie prvej desiatky Hitparády talentov len v jednom prípade. Medzi najlepšími sa neudržal zranený útočník DAC Marko Divkovič. Na desiatom mieste rebríčka mladých hráčov ho nahradil najlepší strelec Nitry Tomáš Vestenický. Veľmi dobré výkony celej defenzívy Michaloviec sa prejavujú aj v hodnotení jednotlivcov. Stopér Danylo Beskorovajnyj dosiahol svoje kariérne maximum a po 19. kole je v Hitparáde talentov už piaty. Pravý obranca Llazaros Rota sa z 25. priečky posunul na 18. a ľavý obranca Matúš Vojtko premiérovo uzatvára najlepšiu dvadsiatku. A to ešte majú Zemplínčania na 12. pozícii svojho najproduktívnejšieho hráča Petra Kolesára.

    

Top 25 Hitparády talentov

   
Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.