Ljubičič: Výborný zápas pre slovenský futbal

Ljubičič: Výborný zápas pre slovenský futbal

Marin Ljubičič nastúpil v Dunajskej Strede prvýkrát ako súper a vo veľkom šlágri 19. kola Fortuna ligy prispel k víťazstvu Slovana Bratislava 1:0, ktoré pre belasých znamená navýšenie náskoku na čele tabuľky.

Zápas ste strhli na svoju stranu zásluhou premenenej penalty v 79. minúte. Ako ho hodnotíte?
V prvom dejstve nebolo veľa vzruchu pred jednou či druhou bránou. V druhom polčase sme ukázali, kto je prvý v tabuľke a aký je medzi nami rozdiel. Gratulujem celému tímu. Máme pred sebou ešte trinásť zápasov a každý chceme odohrať tak, ako ten proti Dunajskej Strede.

Ako sa vám hralo pred vypredanými tribúnami?
Atmosféra bola výnimočná. Chcel by som sa poďakovať všetkým fanúšikom Dunajskej Stredy, ktorí prišli a celý zápas povzbudzovali. Veľká vďaka patrí aj našim priaznivcom. Pre slovenský futbal to bol výborný zápas. My sa už tešíme na začiatok marca, keď aj my nastúpime doma na Tehelnom poli pred vypredanými tribúnami.

Bol to pre vás špecifický zápas, keďže ste v Dunajskej Strede pôsobili?
Určite áno, no taký je futbal, taký je život. Stále budem DAC sledovať, lebo som tam pôsobil tri a pol roka. Teraz som však hráčom Slovana, bojujem za tento klub. Som profesionál. Na trávniku som sa sústredil iba na svoj výkon a na to, aby som čo najviac pomohol môjmu tímu.

Váš odchod z Dunajskej Stredy nebol štandardný, máte na klub ťažké srdce?
Zažil som tam veľa pekného a napriek tomu, že môj odchod bol neštandardný, nemôžem na klub povedať nič zlé, stále naň budem spomínať v dobrom. Som šťastný, keď vidím taký krásny štadión, skvelý trávnik, výbornú atmosféru.

Náskok na čele tabuľky ste navýšili na 11 bodov. Je to už rozhodujúci krok k titulu?
O tom sa nechceme baviť. Ani v šatni sa o tom nerozprávame. Každý zápas chceme vyhrať, chceme bojovať za náš klub, za naše rodiny. Jedenásť bodov je pekný náskok, no nechceme sa na to pozerať. Keď sa začne zápas, tak sa koncentrujeme iba naň. Chceme vždy odviesť maximum a vyhrať.