Hrával s Messim, teraz zabojuje o šestku so Zemplínom

Hrával s Messim, teraz zabojuje o šestku so Zemplínom

Španielska esencia nebude v hre Michaloviec chýbať ani na jar.

Veľké obavy zo zimného oslabenia kádra v Michalovciach sú preč, na jeseň výborne finišujúci Zemplínčania zabojujú v úvodných jarných kolách možno až trochu nečakane o miestenku v prvej šestke tabuľky Fortuna ligy. Dopomôže im k tomu aj skúsený španielsky defenzívny stredopoliar Jose Casado, ktorý posilnil klub minimálne do konca sezóny. Do povedomia sa slovenskej futbalovej verejnosti dostal predovšetkým vďaka dvojročnému pôsobeniu v Trnave, na jeseň odohral 15 zápasov s bilanciou jeden gól v drese Zlatých Moraviec. „Okrem toho som hrával aj v Gabčíkove, musel som sa naučiť váš jazyk, ak som chcel zapadnúť,“ povedal pre Noviny Zemplína výbornou slovenčinou hovoriaci Casado.

Málokto vie, že tridsaťjedenročný futbalista mal v kariére našliapnuté možno aj na omnoho vyššie méty, veď futbalovo vyrastal v slávnej barcelonskej akadémii La Masia, kde sa stretol s takými hviezdami ako Leo Messi, Cesc Fabregas či Sergio Busquets. „Bol som tam tri roky a dodnes na tie časy rád spomínam. Moji spoluhráči odchádzali hrať medzi seniorov do svetových klubov, Pique do Manchestru United či Fabregas do Arsenalu. Bola to pre mňa obrovská škola,“ poznamenal Jose Casado, ktorý pôsobil v rozličných súťažiach aj v Maďarsku, Rumunsku, Česku či Nemecku. „Do Michaloviec som prišiel vďaka môjmu krajanovi Josemu Carillovi,“ spomenul Casado stopéra Zemplínčanov, ktorý je pokračovateľom výraznej španielskej stopy v klube.

Motiváciou rodáka z Almerie je prvá šestka, práve preto aj odmietol možnosť zotrvať v Zlatých Moravciach. „Michalovce majú lepšie mužstvo a väčšiu šancu zabojovať o zaujímavé priečky. Ja však vidím aj príležitosť uspieť v pohárovej súťaži,“ dodal Jose Casado.