Nástupcom austrálskeho reprezentanta gruzínsky

Nástupcom austrálskeho reprezentanta gruzínsky

Gruzínec Luka Lokošvili hral v júli proti Dunajskej Strede v Európskej lige, na jar si vo Fortuna lige oblečie dres Žiliny.

Po skončení hosťovania Aleksandra Susnjara potrebovali v Žiline doplniť konkurenciu na stopérskom poste a v Gruzínsku si vyhliadli 20-ročného Luku Lokošviliho. Odchovanec Dinama Tbilisi je kmeňovým hráčom ukrajinského klubu Dinamo Kyjev. Pod Dubeň prichádza tento ľavák na hosťovanie do 31. decembra 2019 s následnou opciou.

"Po príchode do Žiliny mám iba dobré pocity. Prešiel som si zázemím klubu, prvý kontakt s trénermi a realizačným tímom na mňa zapôsobil. MŠK je na Slovensku veľkým klubom s bohatou históriou, a preto zvažovanie ponuky netrvalo dlho. Viem, že v Žiline je mladý tím, videl som niekoľko zápasov a hra chalanov sa mi páčila. Ide o mužstvo s perspektívnou budúcnosťou, to je pre mňa dôležité a zavážilo to pri rozhodovaní," povedal Lokošvili pre stránku Žiliny.

Gruzínsky reprezentant do 21 rokov má so slovenským futbalom pomerne čerstvú skúsenosť. V drese Dinama Tbilisi odohral v júli oba zápasy 1. kola kvalifikácie Európskej ligy proti Dunajskej Strede. "Dunajská Streda bola kvalitným súperom, čo len potvrdilo úroveň slovenskej ligy. Vypadli sme trochu nešťastne, keď sme doma inkasovali dvakrát v závere, čo pre nás znamenalo predčasnú stopku. Mrzelo nás to, no teším sa, že si proti nim ešte budem môcť zahrať," spomína nová posila šošonov a ďalej doplnila: "Je to v mojej kariére krok vpred. Slovenská liga je kvalitná, rýchla a ponúka naozaj výborné zápasy. Teším sa na nové výzvy, človek musí mať vždy pred sebou nejaké ciele, ambície. Chcem byť s MŠK úspešný, samozrejme, hrávať a na trávniku zo seba vydať maximum."