Slovan získal účastníka ME 2016

Slovan získal účastníka ME 2016

Prvou zimnou akvizíciou lídra Fortuna ligy je maďarský stopér Richárd Guzmics.

Do kádra Slovana Bratislava pribudol stredný obranca Richárd Guzmics. Prvá posila v zimnom prestupovom období podpísala s vedením klubu zmluvu na rok. "Našou prioritou bolo posilniť stopérsky post, chceli sme priviesť kvalitného stredného obrancu, ktorý bude zdravou konkurenciou pre Vasila Božikova a Kenana Bajriča. Do nášho mužstva prinesie bohaté skúsenosti z medzinárodnej úrovne, či už z reprezentácie alebo z klubových pôsobísk v Poľsku a Číne," citovala internetová stránka Slovana viceprezidenta klubu Ivana Kmotríka ml.

Tridsaťjedenročný Maďar doteraz pôsobil v troch kluboch, bol kapitán v Haladási, hral aj za Wislu Krakov a uplynulé dva roky absolvoval v čínskom klube Jen-pien Funde. Na konte má 28 reprezentačných štartov a odohral všetky zápasy Maďarska na EURO 2016.

Guzmics úspešne podstúpil lekársku prehliadku a v nedeľu odletí s výpravou na sústredenie do Turecka. "Som veľmi šťastný, že som sa stal súčasťou najúspešnejšieho slovenského klubu. Prichádzam s ambíciou prispieť k naplneniu klubových cieľov a získať titul pri príležitosti našej storočnice. Počas zimy som mal ponuky z Poľska i Maďarska, Slovan však bol prvou voľbou. Túžim hrať o trofeje a veľký dojem na mňa zanechal aj nový štadión na Tehelnom poli, ktorý som si bol osobne pozrieť," povedala posila belasých.