Fortunaligisti preferujú Turecko, líder aj tretí už v teple

Fortunaligisti preferujú Turecko, líder aj tretí už v teple

Kam vedú cesty fortunaligistov v zimnej príprave?

Zimná príprava je v očiach väčšiny futbalistov nutné zlo. Zvýšené tréningové dávky v mrazivom počasí sa však pomaly končia, väčšina fortunaligistov vymení našu klímu za príjemnejšiu počas naplánovaných sústredení. Ako už býva dobrým zvykom, najlákavejšou destináciou pre slovenské tímy je dlhé roky Turecko, niektoré však zájdu ešte o pár tisíc kilometrov ďalej.

Slovan Bratislava: Belasí ako jediný tím absolvujú dve zahraničné sústredenia. V piatok 18. januára odleteli na týždeň na Maltu a dva dni po návrate naberú smer Turecko, kde strávia dva týždne. V itinerári prípravných zápasov majú viacero zaujímavých duelov, v Turecku sa stretnú napríklad so Spartakom Moskva.

DAC Dunajská Streda: Korunný princ jesennej časti Fortuna ligy takisto využije príjemnú tureckú klímu, na sústredení strávi DAC dva týždne na prelome januára a februára, spomedzi súperov fortunaligistu zaujali Lech Poznaň či Esbjerg.

MŠK Žilina: Možno trochu netradičnú destináciu si užívajú Žilinčania, ktorí sú už v týchto dňoch, rovnako ako pred rokom, v Spojených arabských emirátoch. Šošoni však radi určujú nové trendy a Blízky východ by mohol byť jedným z nich. Žilinčania na sústredení vyzvú aj čínsky klub Guangžou Evergrande, ktorý vedie Fabio Cannavaro a hrá zaň napríklad aj bývalý stredopoliar Barcelony Brazílčan Paulinho.

MFK Ružomberok: Prvú časť zimnej prípravy majú už Liptáci za sebou, päťdňové sústredenie absolvovali v Liptovskom Jáne. Na budúci týždeň však už naberú smer Turecko, kde zotrvajú do 4. februára. V krajine polmesiaca odohrajú tri prípravné zápasy.

ŠKF Sereď: Aj fortunaligový nováčik letí do Turecka, Seredčania tam idú rovnako ako Ružomberok 25. januára, vrátia sa však o deň skôr. Tri zápasy sú stále v riešení, po návrate sa ešte v ligovej generálke stretnú so Znojmom.

FC Nitra: Mužstvo trénera Ivana Galáda sa cez zimnú ligu snažilo dostať na finálový turnaj na Malte. Keďže sa mu to nepodarilo, musia sa Nitrania poobzerať po ďalších možnostiach, ak chcú absolvovať sústredenie mimo vlastných tréningových kapacít.

Zemplín Michalovce: Východniari stavili na domáce podmienky, rozhodujúcim faktorom je zrejme klubová kasa. V Tatranskej Lomnici si futbalisti Michaloviec užijú možno kopy snehu, ale určite aj zdravý čerstvý vzduch. Na sústredení strávia týždeň.

Spartak Trnava: Obhajca majstrovského titulu poletí do Turecka 27. januára, odohrať by tam chcel dva alebo tri zápasy. Generálkou na Fortuna ligu bude po návrate duel vo Viedni proti Wiener Neustadt.

AS Trenčín: Aj mužstvo spod Čákovho hradu si vybralo Turecko, kde strávi dvanásť dní počnúc 20. januárom. Trenčania majú na sústredení v pláne štyri zápasy postupne so srbským Dinamom Vranje, rumunským CFR Kluž, bosnianskym Širokim Brijegom a ukrajinským súperom FK Mariupoľ.

Železiarne Podbrezová: Futbalisti Podbrezovej si to rovnako ako väčšina fortunaligistov namieria do Turecka, odlietajú 20. januára, strávia tam však o päť dní viac ako napríklad AS Trenčín, keďže sa vrátia 6. februára. Generálka na ligu bude viac ako zaujímavá, Horehronci vyzvú Austriu Viedeň.

FK Senica: Do Turecka cestujú aj Seničania, v teple budú dva týždne. Na sústredení by chceli odohrať tri prípravné zápasy, mená súperov sú však ešte v štádiu riešenia.

ViOn Zlaté Moravce: Posledný tím tabuľky nemá v pláne žiadne sústredenie, iba prípravné zápasy, z ktorých väčšinu odohrá doma. Zlatomoravčania sa stretnú so slovenskými súpermi, jediného zahraničného, Zlín, už majú za sebou.