V Trnave nepokračujú ani Chudý a Čanturišvili, prišli mladí obrancovia

V Trnave nepokračujú ani Chudý a Čanturišvili, prišli mladí obrancovia

Martin Chudý odchádza do Poľska, Vachtang Čanturišvili na Moravu, Trnavčania doplnili káder Čechom Václavom Dudlom a Brazílčanom Lucasom Lovatom.

Spartak Trnava prišiel v zimnom období o ďalších dvoch futbalistov. Brankár Martin Chudý sa dohodol s poľským klubom Górnik Zabrze na zmluve na 1,5 roka s opciou, gruzínsky krídelník Vachtang Čanturišvili bude pôsobiť v FC Fastav Zlín. S momentálne šiestym tímom najvyššej českej súťaže podpísal zmluvu na 2,5 roka.

Chudý pôsobil v Trnave rok a pol, radoval sa z majstrovského titulu i postupu do skupinovej fázy Európskej ligy. "Bol to najkrajší polrok v kariére. Zisk titulu a Európska liga sú nezabudnuteľné obdobie. Veľmi sa teším, že som tu mohol chytať práve v tomto čase. Spoznal som tu mnoho skvelých ľudí i trénerov. Na slovenské pomery sme dosiahli nevídané úspechy. Navždy sú vryté v mojom srdci a v mojej pamäti. Spartak zostáva pre mňa najobľúbenejším klubom. Budem ho sledovať. Želám mu len to najlepšie. Dostal som dobrú ponuku, ktorá ma oslovila. Dohodli sme sa na podmienkach. Poľskú ligu vnímam ako veľmi kvalitnú a sledovanú. Viacero hráčov sa z nej dokázalo dostať ešte vyššie. V mojom prípade ide o krok dopredu. Samozrejme, nechcem byť do počtu, chcem naďalej šíriť dobré meno a tiež ukázať svoje kvality. Verím, že sa nám v prvom rade podarí zachrániť Ekstraklasu," povedal Chudý po prestupe do predposledného tímu poľskej ligy.

Po viacerých odchodoch prišiel defenzívu vystužiť skúsený Matúš Turňa z Podbrezovej a o miesta v zostave zabojujú aj perspektívni zadáci Čech Václav Dudl a Brazílčan Lucas Lovat. "V sobotu večer prišla možnosť pôsobiť v Spartaku. Dostal som čas poradiť sa s rodinou. Viac-menej išlo iba o informovanie. Neváhal som. Do zimnej prípravy som chcel vstúpiť od začiatku s novým tímom. Bola to pre mňa priorita. Mal som síce aj ďalšie ponuky, ale nerád som čakal na niečo, čo by nemuselo vyjsť. Trnava je skvelá voľba. Teším sa, že som tu," povedal pre web Spartaka Turňa, ktorý podpísal s vedením klubu kontrakt do konca sezóny s následnou opciou. "Budem sa snažiť podávať čo najlepšie výkony. Niektorých chalanov v kabíne som poznal už skôr. Som si istý, že nám to spolu pôjde," doplnil Turňa, ktorý bude na drese nosiť číslo 2.

Spartakovci lovili po druhý raz v Sparte Praha, Jiřího Kulhánka doplní talentovaný ľavý obranca Václav Dudl. Reprezentant Česka do 19 rokov si okrem účinkovania v materskom klube prešiel hosťovaniami v Táborsku i Vlašime. V Trnave zotrvá do konca ročníka 2018/19. "Hosťovanie v Trnave si veľmi cením. Chcel by som sa prebojovať do základnej zostavy, čo však nebude vôbec jednoduché, keďže všetci chalani chcú hrať. Verím, že to bude veľká skúsenosť. Teším sa na majstrovské zápasy. Vždy mi v príprave najviac chýba práve ich atmosféra. So Spartakom budeme bojovať o čo najlepšie výsledky," vyjadril sa Dudl. Trojicu nových tvárí uzatvára Lucas Lovat, ktorý naposledy hájil farby brazílskeho tímu Avai FC. Rovnako ako Dudl aj on prichádza do Trnavy bojovať o ľavý kraj obrany.

Spartak počas zimnej perstávky opustilo už desať hráčov, pred Chudým a Čanturišvilim aj kapitán Boris Godál (AEL Limassol), Martin Tóth, Lukáš Greššák (obaja Sosnowiec), Andrej Kadlec (Bialystok), Erik Jirka (Crvena zvezda Belehrad), Marek Bakoš (Plzeň, návrat z hosťovania), Ali Ghorbani (Sepahan) a Matej Oravec, ktorému vypršala zmluva. Spartak zimuje na 8. mieste Fortuna ligy s trojbodovou stratou na šiestu Nitru. Do jarnej časti Fortuna ligy vstúpia "bíli andeli" 16. februára súbojom v Žiline.