V Senici Portugalčan strieda Portugalčana

V Senici Portugalčan strieda Portugalčana

Futbalistov Senice povedie na jar Ricardo Cheu, ktorý na Záhorie prišiel z Talianska.

Portugalčan Ricardo Cheu sa stal novým trénerom FK Senica. Vo funkcii nahradil krajana Frederica Ricarda, zmluvu podpísal na 1,5 roka. Cheu začal sezónu na lavičke klubu FC Rieti, ktorý účinkuje v tretej najvyššej talianskej súťaži. Na konci decembra však po vzájomnej dohode opustil mužstvo, ktorému po 19 odohraných zápasoch patrí 13. miesto v tabuľke. "Z Talianska som odišiel 30. decembra, nebol som už viazaný zmluvou, a tak som hľadal nový projekt. Mal som na stole viacero ponúk, tá zo Senice sa ukázala ako ambiciózny projekt. Pracovať v tíme, ktorý je v Európe a pôsobí v najvyššej súťaži, je vždy skvelé," citoval nového trénera klubový web Záhorákov.

"Všetci tréneri chcú pre svoju kariéru iba to najlepšie. Cítim, že Senica má budúcnosť. Som tréner, ktorý sa chce zlepšovať každý jeden deň a rovnako tak pomáhať hráčom každý deň. Podobný je aj tento projekt. Chceme tu vytvoriť dobré základy, vďaka ktorým budú môcť hráči napredovať a prestúpiť do lepších klubov," dodal 37-ročný Cheu. Asistentom nového trénera bude portugalsko-holandská dvojica Nuno Barbosa, Henk Theunissen, ktorá nahradila odchádzajúcich Lucasa Gattiho a Guida Paeza.

Senica v stredu dotiahla aj príchod francúzskeho futbalistu s marockými koreňmi Sofiana El Moudana, s ktorým podpísala 1,5-ročný kontrakt. Popri odchodoch Alana Kováča, Victora Nirennolda, Diega Cuadrosa a Richarda Celisa sa El Moudane stal prvou zimnou posilou Záhorákov. "Chcem Senici dopomôcť k záchrane v najvyššej súťaži. Práve preto som prišiel do mužstva, urobím pre to maximum. Navyše sme stále v hre v domácom pohári, budeme sa chcieť dostať čo najďalej. Na ihrisku sa najlepšie cítim v zálohe. Dokážem hrať pred obrancami na pozícii defenzívneho záložníka, no rovnako aj vyššie. Som vytrvalostný typ futbalistu, takže moje využitie v strede poľa je všestranné," povedal El Moudane pre fksenica.eu. V jarnej časti uplynulej sezóny nosil dres klubu Athlético Marseille, ktorý účinkoval v tretej najvyššej francúzskej súťaži (Championnat National). V minulosti si vyskúšal aj pôsobenie v tímoch Us Le Pontet či Hauts Lyonnais.