Zlepšiť herný prejav a začať víťaziť

Zlepšiť herný prejav a začať víťaziť

Trenčín aj na jar pod taktovkou Vladimíra Cifraniča, bude mu pomáhať zmenený realizačný tím.

Vedenie AS Trenčín na konci jesene po sérii zlých výsledkov zvažovalo zmenu na trénerskom poste, napokon sa však rozhodlo naďalej dôverovať Vladimírovi Cifraničovi. „Po skončení súťaže sme mali rokovanie s generálnym manažérom Róbertom Rybníčkom, dohodli sme sa na určitých veciach. V priebehu sviatkov sa to všetko doladilo a pred štartom prípravy sa rozhodlo, že budem pokračovať v pozícii hlavného trénera. Nie je to pre mňa nová situácia. Budem sa snažiť mužstvu z mojej pozície pomôcť, no samozrejme, nie je to iba o mne. Je to o celom realizačnom tíme, o hráčoch, o mužstve. Vieme, kde sme urobili chyby, budeme sa snažiť už teraz v príprave na tom zapracovať,“ povedal trenčiansky tréner, ktorý vo štvrtok oslávi 44. narodeniny.

Zmeny sa udiali v realizačnom tíme. V pozícii asistenta nahradil Juraja Ančica Richard Slezák, ktorý prišiel z Interu Bratislava. Novým mužom je aj nemecký konzultant Matthias Kohler. „S Rišom Slezákom som sa poznal osobne, po trénerskej stránke však nie. Úlohou Matthiasa Kohlera bude takisto pomáhať nám v tréningovom procese. Potrebuje čas, aby sa zžil s novým klubom, s prostredím. Po dvoch-troch týždňoch sa už bude aj on aktívne zapájať, radiť nám, čo by sme mohli robiť iným spôsobom. Uvidíme, ako sa tá spolupráca vyvinie, ale myslím si, že nebude žiadny problém,“ verí Cifranič.

Dobrou správou pre kouča AS je, že v kádri by nemal nastať výraznejší pohyb. „Zatiaľ máme k dispozícii všetkých hráčov, ktorých sme mali v kádri aj na jeseň. Plus sú tu nejakí hráči, ktorí už s nami v závere roka trénovali – dvaja Holanďania, pravý obranca a ľavý krídelník. Klub určite bude pracovať na príchodoch i odchodoch. Všetko by sa malo vykryštalizovať v priebehu dvoch-troch týždňov.“

Trenčania zimujú až na 9. mieste Fortuna ligy, na šiestu Nitru strácajú šesť bodov. Z víťazstva sa naposledy tešili na konci septembra minulého roku, potom ťahali šnúru desiatich duelov bez plného bodového zisku. „Aj pred rokom sme zimovali mimo hornej šestky, no uvedomujeme si, že tento raz je tam väčší bodový rozdiel. Nechceme sa príliš pozerať na tabuľku. Potrebujeme predovšetkým zlepšiť herný prejav a začať vyhrávať zápasy. Pokiaľ však bude existovať teoretická šanca, ako sa dostať do vrchnej polovice tabuľky, určite sa o to pokúsime a urobíme pre to maximum,“ uzavrel Vladimír Cifranič.