Zatiaľ všetko po starom

Zatiaľ všetko po starom

Ružomberčania sa stretli na prvom tohtoročnom tréningu v nezmenenom zložení.

Štvrtý tím fortunaligovej tabuľky MFK Ružomberok začal v pondelok poobede zimnú prípravu so "starým" hráčskym kádrom. Herný kemp mužstvo absolvuje od 26. januára do 4. februára v Turecku, kde nastúpi proti trojici súperov Karpaty Ľvov (Ukr.), Slavia Sofia (Bul.), Cracovia Krakov (Poľ.).

"Keď si zoberieme, aké sú v tom čase podmienky doma, je takého sústredenie ideálne. So skvelými možnosťami na trénovanie, s prírodnými ihriskami, aj so zápasmi s kvalitnými súpermi. Takúto príležitosť určite ocení každý tréner. Začíname však doma a hneď od utorka na mužstvo čaká päťdňové kondičné sústredenie v Liptovskom Jáne, kde budeme veľa trénovať. Nebude to však takým systémom, ako sme boli zvyknutí z minulosti, ale bude to s loptou. Neodmysliteľnou súčasťou je tiež práca v posilňovni. Chcem, aby príprava prebiehala takou formou, ktorá hráčov bude baviť. Netvrdím však, že nebude náročná," povedal tréner MFK David Holoubek.

Pod Čebraťom rezonuje dlhšie obdobie otázka ďalšieho pôsobenia jedného z kľúčových hráčov Erika Daniela, ktorému sa po konci prebiehajúceho ročníka skončí kontrakt. "Dostal som novú ponuku od klubu, ale na riešenie je ešte čas, zatiaľ som sa nerozhodol. Chcel by som, aby definitíva padla čo najskôr, no nezáleží to iba od toho, čo si želám ja. Na zimnú prípravu sa teším, už toho voľna bolo dosť. Mráz mi síce vadí, ale nič sa nedá robiť. Chceme sa dobre pripraviť a na jar zaútočiť na pohárovú priečku," vyhlásil 26-ročný krídelník.

Sériu prípravných stretnutí začnú Ružomberčania 15. januára dvojzápasom. Najprv si zmerajú sily s českým Hodonínom a potom s Námestovom. V generálke 9. februára už tradične privítajú českého druholigistu FK Fotbal Třinec.

     

Program zimnej prípravy MFK Ružomberok:

8. januára – 13. januára: sústredenie v Liptovskom Jáne
15. januára o 11.00: MFK Ružomberok – MŠK Námestovo (Ružomberok, UT)
15. januára o 13.00: MFK Ružomberok – FK Hodonín (Ružomberok, UT)
19. januára o 14.00: Sigma Olomouc – MFK Ružomberok (Olomouc)
23. januára: MFK Ružomberok – FK Pohronie (Ružomberok, UT)
25. januára – 4. februára: sústredenie v Turecku
28. januára: Karpaty Ľvov – MFK Ružomberok
31. januára: Slavia Sofia – MFK Ružomberok
3. februára: Cracovia Krakov – MFK Ružomberok
9. februára o 14.00: MFK Ružomberok – FK Fotbal Třinec (Ružomberok)