Záhumenský na jar pod Hrnčárom

Záhumenský na jar pod Hrnčárom

Timotej Záhumenský odchádza z Dunajskej Stredy na hosťovanie do Karvinej.

Zástupcovia DAC Dunajská Streda a FK Karviná sa dohodli na transfere Timoteja Záhumenského. Ako informuje stránka po jeseni druhého tímu našej ligy, 23-ročný ľavák odchádza do aktuálne predposledného tímu najvyššej českej súťaže na polročné hosťovanie s následnou opciou na prestup.

Odchovanec banskobystrického futbalu, ktorý v minulosti pôsobil aj v Slovane Bratislava, Skalici, Šamoríne a Zlatých Moravciach, prišiel do Dunajskej Stredy vlani v januári a podpísal zmluvu do leta 2020. Počas svojho ročného pôsobenia na Žitnom ostrove nastupoval zväčša na pozícii krajného obrancu a celkovo zasiahol do 19 fortunaligových stretnutí. Zahral si aj v dvoch zápasoch kvalifikácie Európskej ligy a štyroch súbojoch Slovnaft Cupu. Celkovo má na konte 54 duelov v našej lige. Strelil v nich jeden gól v drese Zlatých Moraviec a vyhral ním anketu Gól mesiaca za obdobie november/december 2017.

Timotej Záhumenský bude v Karvinej pôsobiť pod vedením slovenského trénera Norberta Hrnčára, ktorý mužstvo prevzal v polovici novembra 2018.