Bude štvrtý víťaz z tretieho klubu?

Bude štvrtý víťaz z tretieho klubu?

Rozhodnite, kto vyhrá poslednú anketu Gól mesiaca v tomto roku.

Kristopher Vida, Moha a Ľubomír Šatka – to sú traja futbalisti, ktorých vitrínu už zdobí trofej za najkrajší gól mesiaca v aktuálnej sezóne Fortuna ligy. Do konca roka k nim pribudne ešte jedno meno, pričom medzi päticou kandidátov sú znova zastúpení DAC Dunajská Streda aj Slovan Bratislava, ale aj Spartak Trnava, Železiarne Podbrezová a FC Nitra. Dokáže niekto z ostatných strelcov zmobilizovať fanúšikov natoľko, aby prekonal aj tradične silnú podporu, na ktorú sa v tejto ankete môžu spoľahnúť futbalisti DAC?

  

Až 13 z 23 jesenných gólov dali futbalisti Spartaka po štandardnej situácii alebo priamo z nej a niet sa čo diviť, keď majú v tíme takých exekútorov ako Jakub Rada. Skúsený český stredopoliar si svoj gólový účet vo Fortuna lige otvoril v zápase s Podbrezovou. V 14. minúte trafil z priameho kopu nádherne a pre brankára hostí Martina Kuciaka nechytateľne. Trnavu nasmeroval za dôležitým víťazstvom 2:0, a navyše sa môže postarať o jubilejný desiaty triumf červeno-čiernych v ankete Gól mesiaca.

Slovanistická ofenzíva predviedla počas jesene niekoľko streleckých koncertov, ten najväčší v dueli s Michalovcami, ktorým nadelila poltucet. V tomto zápase bola skvostná aj individuálna akcia autora Gólu mesiaca september Mohu, tentokrát však dostane šancu zabojovať o trofej najlepší fortunaligový strelec Andraž Šporar. Predsa len, úspešné nožničky sú zriedka vídanou lahôdkou a  známkou zakončovateľskej extratriedy.

Vakoun Bayo získal za necelý rok na našich trávnikoch vizitku veľmi dobrého strelca, ktorý však skôr skóruje z „nemožnej“ pozície ako zo stopercentnej šance. V Ružomberku sa mu podarilo niečo medzi týmito dvoma protipólmi. Súboj dvoch tímov zo špice tabuľky rozhodol 21-ročný útočník Dunajskej Stredy skvostným volejom z rohu šestnástky, keď preloboval domáceho brankára Matúša Macíka ešte aj s odrazom lopty od žrde.

Hneď dva parádne góly dal Dávid Leško svojmu bývalému klubu zo Senice, no aj tak v divokom zápase prehre železiarov 2:4 nezabránil. Ten druhý prišiel po rýchlej akcii v 71. minúte, keď prihrávku Miroslava Viazanka z prvej ešte len 18-ročný Peter Voško mazácky pustil medzi nohami na najlepšieho strelca Podbrezovej, ktorý rovnako bez prípravy trafil na milimeter presne k žrdi. Dávid Leško nie je v našej ankete nováčikom, v auguste 2016 obsadil ešte vo farbách Prešova tretie miesto.

Už vo svojej druhej sezóne sa Andrej Fábry zaradil medzi osobnosti Fortuna ligy. Po jeseni je v prvej päťke najproduktívnejších hráčov, za čo vďačí predovšetkým svojej čarovnej ľavačke. Nechal ju prehovoriť aj v Zápase mesiaca november proti Slovanu, keď v úvode druhého polčasu krásnou krížnou strelou znížil na 1:2. Na bodový zisk tento gól Nitranom nestačil, bude stačiť ich 21-ročnému odchovancovi na to, aby v ankete dosiahol lepší výsledok ako piate miesto pri premiérovej účasti v auguste?

  

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti Fortuna.

Anketa Gól mesiaca sa končí v nedeľu 16. decembra o 23.59 h.

Neváhajte a hlasujte na http://www.fortunaliga.sk/gol-mesiaca!