Yilmaz sa chopil šance, zahrá si proti krajanom?

Yilmaz sa chopil šance, zahrá si proti krajanom?

Kubilay Yilmaz bol v závere jesennej časti Fortuna ligy streleckým lídrom Trnavy. Teraz dúfa v premiérový štart v Európskej lige.

V úvodných štrnástich kolách jesene ste odohrali iba 63 minut, v záverečných štyroch ste nastúpili zakaždým v základnej zostave a strelili ste štyri góly. Čo na to hovoríte?
V úvode sezóny som bol zranený a potom som si musel počkať na šancu. V posledných dueloch mi tréner veril, doprial mi viac minút. Darilo sa mi, dal som góly. Žiaľ, tri zápasy sme prehrali, no aspoň záverečný proti Trenčínu nám vyšiel. Pre každého futbalistu je to niečo špeciálne, keď hrá v základnej zostave. Vážim si to a pokúsim sa pomôcť mužstvu svojimi výkonmi čo najviac.

Aj v uplynulej majstrovskej sezóne ste boli iba v pozícií striedajúceho hráča. Aké to pre vás bolo?
Tak to vo futbale chodí. Hráč musí byť trpezlivý, nemá inú možnosť. Ak by začal klesať na duchu, keby aj prišla šanca, nevyužil by ju. Ja som si počkal a svoju príležitosť som využil.

Proti Trenčínu v záverečnom jesennom kole ste sa presadili dvakrát a prispeli ste k výhre 3:1. Aký to bol zápas pre Trnavu?
Bol to vyrovnaný zápas, no my sme mali viac vyložených šancí. Využili sme tri a myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Pri mojom prvom góle som sa najskôr pozrel na asistenta rozhodcu, či nemáva ofsajd, pretože som nevidel, od koho prišla ku mne lopta. Začal som sa tešiť, až keď som videl, že zástavka zostala dolu. Mal som potom aj ďalšie možnosti na skórovanie, druhý gól sa mi podarilo dať až v závere po brejkovej situácii. Nemal som už toľko síl ako v prvom polčase. Spravil som posledný stopercentný šprint a bol som presný aj v zakončení.

Víťazstvo nad Trenčínom vás udržalo v boji o hornú šestku. Strácate tri body na šiestu Nitru. Ako vnímate situáciu v tabuľke?
Tri body zo zápasu s Trenčínom nás tešia, ale ako veľmi boli dôležité, to sa ukáže až na jar, pretože potrebujeme zvládnuť ešte posledné štyri duely základnej časti. Situáciu nemáme úplne vo svojich rukách, hráme ešte proti Žiline, Dunajskej Strede, Slovanu a Seredi. Nebude to jednoduché. Všetci však veríme, že budeme v skupine o titul.

Pre ostatné kluby Fortuna ligy sa jeseň skončila, Trnavu čaká ešte záverečný zápas Európskej ligy proti Fenerbahce. Ako sa naň tešíte?
Chceme ten zápas doma vyhrať a zakončiť skupinu so siedmimi bodmi. Myslím si, že sme mali aj na postup. Zápas v Bruseli sa dal zvládnuť lepšie ako na remízu 0:0. Ak by sa nám to podarilo, s Fenerbahce by sme bojovali v priamom súboji o šestnásťfinále. Žiaľ, takto už nemáme ani matematickú šancu. Nemáme čo stratiť, chceme, aby to bola víťazná rozlúčka s Európou.

Na prvý vzájomný zápas do Istanbulu ste s mužstvom necestovali, neboli ste v nominácii. V súčasnej forme máte veľkú šancu vo štvrtok nastúpiť. Čo by pre vás znamenalo hrať proti Fenerbahce?
Veľmi veľa, pretože som Turek a viem, čo tam tento klub znamená. Bol by to veľký zážitok. Ešte som nikdy nehral takýto veľký súťažný zápas proti tureckému mužstvu. Pripravím sa na to zodpovedne a dúfam, že mi tréner dá šancu. Fenerbahce má ešte väčšie problémy ako my, nedarí sa mu v domácej súťaži, po odvolaní trénera vedie mužstvo asistent. Má však dobrý tím, ktorý môže hrať uvoľnene, keďže už má postup istý. Bude to zaujímavý, no náročný zápas.