Keď víťazstvo znamená nádej a prehra utópiu

Keď víťazstvo znamená nádej a prehra utópiu

Trnava sa s fortunaligovou jeseňou rozlúčila víťazne, trápiaci sa Trenčín zdolala 3:1.

Trnava prerušila vo Fortuna lige sériu troch prehier. K víťazstvu prispel okrem strelcov Erika Grendela a dvojgolového Kubilaya Yilmaza aj uzdravený kapitán Boris Godál, ktorý sa vrátil do trnavskej zostavy po mesiaci. "Musím sa priznať, že v úvode zápasu som poriadne cítil tréningové manko. Postupom času to už bolo lepšie. Zvládli sme dôležitý duel a sme radi, pretože pri šesťbodovej strate by bolo pre nás utópiou myslieť na hornú šestku. Takto ešte máme akú-takú nádej, hoci máme náročný žreb a na jar nás čakajú ešte súboje s Dunajskou Stredou, Žilinou i Slovanom," povedal obranca Spartaka.

Spokojný bol po zápase tréner Radoslav Látal, pre ktorého to bol posledný fortunaligový duel na lavičke Trnavy, keďže po jeseni v klube končí. "Nevnímal som to nijako špeciálne, keďže nás vo štvrtok čaká ešte jeden zápas. Až po súboji s Fenerbahce v Európskej lige budeme môcť hovoriť o rozlúčke. Ukázali sme, že keď nastúpime v silnej zostave, mužstvo má kvalitu a dokáže vyhrávať ťažké zápasy v lige. Marek Bakoš, Boris Godál či Erik Grendel, to sú hráči, ktorí keď nehrajú, máme problémy. Verím, že na jar sa tímu podarí prebojovať do hornej šestky," želá Spartaku odchádzajúci Látal.

Skupina o titul sa po prehre vzdialila Trenčínu, ktorý v naposledy vyhral 22. septembra nad Zlatými Moravcami, následne v desiatich zápasoch získal iba jediný bod. "Už ani neviem, čo mám na to povedať," začal svoje hodnotenie stredopoliar AS Jakub Paur a doplnil: "Opakujeme stále tie isté lacné chyby v defenzíve, a navyše sme prestali strieľať góly. To je asi nás najväčší problém. Po pôsobení v kvalifikácii Európskej ligy, ktoré nám vyšlo, sme v domácej súťaži padli tvrdo na zem. Začali sme si v zápasoch zľahčovať veci a doplatili sme na to. Snáď nám prestávka padne vhod predovšetkým po psychickej stránke. Dáme sa dokopy a na jar sa zdvihneme."