Vydrží Slovan bez prehry celú jeseň?

Vydrží Slovan bez prehry celú jeseň?

Pozvánka na zápasy 18. kola Fortuna ligy.

Slovan - Žilina (sobota, 13.45)
Už iba posledná žilinská prekážka delí futbalistov Slovana od takmer dokonalej jesene. Štyri remízy síce znamenajú stratu ôsmich bodov z maxima, ale vydržať celú jesennú časť bez prehry je aj tak unikátny výkon. Slovo "iba" v úvodnej vete sa však hodí do úvodzoviek, keďže práve Žilina určite nebude ľahký orieškom a pokojne sa môže stať, že štadión na Pasienkoch dobyje. Hostia po remíze s Dunajskou Stredou strácajú na lídra tabuľky deväť bodov a vedia, že práve vzájomný zápas je ideálnou šancou znížiť manko a vstúpiť do jari s vidinou stále reálneho boja o titul.

Podbrezová - Michalovce (sobota, 14.00)
Bola by to v Zemplíne veľká sláva, keby Michalovce uspeli v Podbrezovej, natiahli víťaznú šnúru na štyri duely a prebili sa v závere jesene do hornej šestky fortunaligovej tabuľky! Samozrejme, podstatné bude umiestnenie až po 22. kole, ale určite by sa východniarom lepšie zimovalo, keby preskočili Nitru, pod ktorou sú iba pre horšie skóre. Domáci železiari síce zastavili sériu prehier, so Sereďou predviedli lepší výkon, ale výsledná remíza určite fanúšikov nenadchla. Nová trénerská dvojica Geri - Hanek tak potrebuje v jesennej rozlúčke trojbodový zisk. Ak sa podarí, mužstvo môže poskočiť až na ôsme miesto, ak nie, nepomôže si v jarnom boji o záchranu.

Senica - Ružomberok (sobota, 14.00)
Po odlepení sa od dna ligovej tabuľky Seničania znova dvakrát po sebe prehrali a na záver jesene to nebudú mať ľahké, keďže privítajú silný Ružomberok. Ten naposledy doma zdolal Trnavu 3:1 a predtým remizoval 1:1 v Bratislave so Slovanom. "Ruža" síce stratila kontakt s prvou trojkou, ale obhájenie štvrtého miesta by sa jej mohlo a malo podariť, čo bude v klube zrejme považované za splnenie cieľa. Hrať nebude hosťujúci stredopoliar Kostadinov, po góle proti Trnave si vyzliekol dres a naplnil kartový limit, čo poriadne rozčertilo trénera Holoubka. Aj bez neho však budú Liptáci na ihrisku jedenásteho tímu tabuľky favoritom.

Sereď - Dunajská Streda (sobota, 14.00)
V septembrovom domácom dueli DAC rozdrvil Sereď 5:0, čo stálo miesto trénera nováčika Michala Gašparíka s asistentom Mariánom Šarmírom. Ich nasledovníci Karol Stromšík s Petrom Lérantom sa svojej úlohy chopili vynikajúco a Sereď sa vyhrieva na nečakanom piatom mieste. Proti druhej Dunajskej Strede síce nebude favoritom, ale aspoň na zisk bodu by si trúfnuť mohla. Veríme, že DAC po jednom z najkrajších zápasov jesene, keď v Žiline pri remíze 2:2 stratil body v posledných sekundách, prichystá podobnú futbalovú parádu aj tento raz.

Zlaté Moravce - Nitra (sobota, 14.00)
Regionálne derby má zväčša favorita v tíme Nitry a inak to nebude ani na záver jesene. Zlatomoravčania sú v tabuľke stále poslední, v sedemnástich zápasoch strelili chudobných štrnásť gólov a nazbierali iba jedenásť bodov. Všetky získali na svojom štadióne, na ktorom určite budú chcieť nadviazať na predchádzajúce víťazstvo nad Podbrezovou. Futbalisti Nitry po roku opäť tuho bojujú o miesto v hornej šestke a bude to bitka piatich až šiestich tímov do poslednej možnej chvíle. Aj preto potrebujú tri body z derby, v ktorom neprehrali už päťkrát v sérii.

Trnava - Trenčín (sobota, 15.45)
Jesennú fortunaligovú rozlúčku obstarajú trápiaci sa predsezónni favoriti Trnava a Trenčín. Kým Spartak odohral od začiatku sezóny najviac zápasov spomedzi európskych tímov a dopláca na to slabými výsledkami v našej lige, Trenčín sa nepochopiteľne zmenil z fungujúcej futbalovej mašiny na pravidelného darcu bodov. Aspoň jeden z tímov bude mať v sobotu šancu víťazstvom prinavrátiť úsmev na tváre fanúšikov a zimovať o niečo pokojnejšie. Obaja majú na konte iba po osemnásť bodov, len pre porovnanie, vedúci Slovan ich nazbieral 43. V boji o titul teda už belasých určite nevyzvú a je veľmi reálne, že aspoň jeden z nich dokonca nenakukne ani do prvej šestky.

  

Šláger kola: Slovan - Žilina
Súboj prvého s tretím, a zároveň veľmi atraktívny duel ofenzívne naladených tímov, by mohol byť skvelou bodkou za fortunaligovou jeseňou. Ktovie, koľkí hráči sa v zime pobalia a kývnu na atraktívne ponuky zo zahraničia, aj preto veríme, že možno v poslednom zápase na Slovensku budú všetci bojovať ako levy.

Otázka kola: Aká bude rozlúčka odchádzajúcich Trnavčanov?
Majiteľ klubu Vladimír Poór, prezident Dušan Keketi, generálny manažér Pavel Hoftych, ale aj tréner Radoslav Látal po jeseni opustia Spartak. Pravda, čaká na nich ešte zápas Európskej ligy proti Fenerbahce, no vo Fortuna lige v sobotu v trnavských farbách nateraz končia. Podarí sa Trnave zdolať Trenčín a spríjemniť im rozlúčku?

Očakávanie kola: Zostane Slovan bez prehry?
Slovan bude jesenným majstrom, to sa už týždeň vie, ale či vydrží celú jeseň bez prehry, uvidíme až v sobotu. Proti bude tretia Žilina, ktorá na Pasienkoch vyhrala iba dvakrát za ostatných osem rokov, naposledy v apríli 2017, keď tým potvrdila zisk titulu.