V poslednom kole aj jednotka proti dvojke

V poslednom kole aj jednotka proti dvojke

Najbližšie k postu koncoročného lídra Hitparády talentov je stále Miroslav Káčer.

Od minulej soboty je definitívne jasné, že na prvom mieste fortunaligovej tabuľky prezimuje Slovan Bratislava. Ešte však nevieme, komu bude minimálne do polovice februára patriť post lídra Hitparády talentov. Odpoveď na túto otázku dá až záverečné jesenné kolo našej ligy. Najväčšiu šancu stať sa koncoročnou jednotkou má Miroslav Káčer. Stredopoliar Žiliny vedie rebríček mladých hráčov nepretržite od 13. kola a po veľmi dobrom výkone proti Dunajskej Strede si toto postavenie upevnil. Druhý brankár Slovana Dominik Greif síce zlikvidoval všetky pokusy trenčianskych strelcov a piatou nulou v sezóne prispel k víťazstvu Bratislavčanov 3:0, ale na Káčera stráca pred sobotňajším vzájomným súbojom na Pasienkoch 46 bodov.

Napokon môže pokojne platiť aj príslovie „kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí“. Na túto priečku sa po góle a asistencii v dueli so Žilinou posunul z piatej útočník DAC Vakoun Bayo a v prípade, ak podobný výkon zopakuje v Nitre proti Seredi, nebude bez šance na ďalší postup nahor. Na druhého Greifa mu chýba len 3,4 bodu, na prvého Káčera 49,4.

V aktuálnej Hitparáde talentov nasledujú za reprezentantom Pobrežia Slonoviny jeho kluboví spoluhráči Martin Jedlička a Christián Herc. Kontakt s nimi neudržal univerzál Máté Vida, ktorý klesol zo štvrtej na ôsmu priečku. Kvarteto Dunajskostredčanov v prvej desiatke rozdelili dvaja produktívni konkurenti. Šieste miesto patrí Abdulrahmanovi Taiwovi z Nitry, ktorý bodoval v každom z posledných troch zápasov. Proti Slovanu i naposledy Senici si do štatistík pripísal gólovú prihrávku, v Trnave sám skóroval. Darí sa aj siedmemu Petrovi Kolesárovi. Michalovský stredopoliar proti Zlatým Moravciam premenil penaltu, k tomu pridal aj jednu asistenciu a so štyrmi gólmi je už najlepším strelcom čoraz ambicióznejších Zemplínčanov. Tí majú v prvej desiatke ešte aj Llazarosa Rotu na deviatom mieste. Top 10 uzatvára stredopoliar Žiliny Enis Fazlagič. O túto pozíciu však po poslednom jesennom kole naisto príde, keďže proti Slovanu nemôže hrať pre päť žltých kariet. Medzi absolútnou špičkou by ho tak mohol nahradiť napríklad spoluhráč Róbert Boženík (na fotke vpravo), aktuálna jedenástka rebríčka.

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

      

Top 25 Hitparády talentov