V Žiline o druhé miesto, vo všetkých ostatných dueloch o prvú šestku

V Žiline o druhé miesto, vo všetkých ostatných dueloch o prvú šestku

Pozvánka na zápasy 17. kola Fortuna ligy.

Trenčín - Slovan (sobota, 13.45)
Veľmi pútavý duel v Myjave odštartuje program 17. kola Fortuna ligy, Trenčín privíta lídra súťaže bratislavský Slovan. Bod v Dunajskej Strede by mohol byť pre Trenčanov impulzom, hoci po sérii siedmich prehier by potrebovali úspechov o čosi viac. Ktovie, možno sa to ofenzívne ladenému tímu podarí práve proti Slovanu, ktorý naposledy nečakane doma remizoval s Ružomberkom 1:1. Belasí sú však stále bez prehry a na čele tabuľky majú šesťbodový náskok pred druhým DAC. Futbalisti AS sa prepadli už na ôsme miesto a sú medzi osemnásťbodovou štvoricou, ktorá bojuje o šiestu priečku. Každý dobrý i zlý výsledok tak môže zásadne zmeniť ich situáciu.

Michalovce - Zlaté Moravce (sobota, 14.00)
Výborne rozbehnuté Michalovce vážne atakujú pozície v prvej šestke fortunaligovej tabuľky a svoje ambície môžu v sobotu podčiarknuť víťazstvom nad Zlatými Moravcami. Posledný tím tabuľky síce počas uplynulého víkendu konečne naplno zabodoval, keď zdolal Podbrezovú 1:0, no bolo by veľmi optimistické očakávať od ViOnu pravidelné víťazstvá, zvlášť na ihriskách súperov, kde v tomto roku dosiaľ nezískal ani bod. Samozrejme, ani úspech hostí nie je úplne vylúčený, štatistiky však hovoria jasnou rečou, Zlaté Moravce vo Fortuna lige v Michalovciach zo siedmich pokusov ani raz nevyhrali.

Nitra - Senica (sobota, 14.00)
Víťazstvo 3:2 v Trnave vďaka dvom streleným gólom v samom závere bolo najkrajším momentom sezóny v podaní futbalistov Nitry a na vlne radosti by sa chceli preplaviť aj cez zápas so Senicou. Proti predposlednému tímu tabuľky budú "Galádovci" favoritom, no Seničania sú vskutku nevyspytateľní, o čom presvedčili aj proti Michalovciam. Ich sínusoida však bola v spodnej časti, keďže defenzívne nezvládnutý zápas prehrali 2:4. Nitra hrá organizovaný futbal a na sile jej pridá aj domáce prostredie. Tieto okolnosti jej velia zvíťaziť, ale Záhoráci sa už postarali o nejedno prekvapenie.

Podbrezová - Sereď (sobota, 14.00)
Tréner Marek Fabuľa už druhýkrát opustil lavičku Podbrezovej, na poste hlavného kouča ho nahradil jeden z doterajších asistentov Gergely Geri. Vedenie klubu sa pokúsilo týmto impulzom naštartovať tím, ktorý prehral šesť ligových zápasov v sérii. Úplne iné starosti má nováčik zo Serede, ktorý neprehral päťkrát za sebou a stále príjemne prekvapuje. Seredi nechýba veľa, aby si zabezpečila miestenku v bojoch o titul a prípadné tri body z Podbrezovej by ju k tomu výrazne priblížili.

Žilina - Dunajská Streda (sobota, 15.30)
Jeden zo šlágrov kola uvidíme pod Dubňom, tretia Žilina privíta druhú Dunajskú Stredu. Obaja súperi počas minulého víkendu remizovali a v tabuľke ich naďalej delí iba jediný bod, Žilinčania teda môžu po dlhom čase rivala preskočiť. Nebudú to však mať jednoduché, svojho sobotňajšieho súpera nezdolali už šesťkrát v rade. Naposledy sa im to podarilo ešte v októbri 2016, keď v Senci uštedrili Dunajskej Strede debakel 6:0. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne bol v MOL Aréne bez gólov, predtým po prestrelke v Žiline vyhral DAC 3:2.

Ružomberok - Trnava (nedeľa, 14.00)
Vo štvrtok Spartak remizoval na ihrisku Anderlechtu v Európskej lige, turbulentný týždeň však je poznačený ohláseným odchodom majiteľa klubu Vladimíra Póora, generálneho manažéra Pavla Hoftycha, prezidenta Dušana Keketiho a trénera Radoslava Látala. Vo Fortuna lige Trnava prehrala dvakrát za sebou a ľahké to nebude mať ani na Liptove. Ružomberčania sú priamym súperom Spartaka v bojoch o prvú šestku, a hoci majú v tabuľke o šesť bodov viac, po nedeli môže byť tento náskok polovičný. Aj preto je zápas pre oba tímy veľmi dôležitý a verme, že sa neskončí ako posledné dva vzájomné duely, teda bezgólovou remízou.

  

Šláger kola: Žilina - Dunajská Streda
Tento zápas má všetky atribúty jedného zo šlágrov celej jesene. Tímy, ktoré často neprehrávajú a radi strieľajú góly, si to rozdajú v priamom súboji o druhé miesto. DAC potrebuje väčšiu efektivitu od deväťgólového Baya, ktorý dokáže zahodiť aj nemožné, aby mohol bojovať so Slovanom o titul. Poradí si však v náročnom zápase pod Dubňom, kde sa domáci budú spoliehať na rovnako deväťgólového Róberta Boženíka?

Očakávanie kola: Ako si poradí Gergely Geri na lavičke železiarov?
Podbrezová ukončí jeseň s "novým" trénerom Gerim, ktorý sa na pozíciu hlavného kouča posunul z asistentskej. Pomôže mužstvu tento impulz v neľahkom  zápase so Sereďou? Po prehre v Zlatých Moravciach sa už železiari rozhodne potrebujú vyhnúť ďalšiemu zaváhaniu.

Otázka kola: Vyjde ViOnu posledný pokus?
Štrnásťkrát v tomto kalendárnom roku cestovali futbalisti Zlatých Moraviec v rámci Fortuna ligy za súpermi a štrnásťkrát sa domov vrátili s prázdnymi rukami. Poslednú šancu zmeniť túto čiernu bilanciu a získať aspoň bod či body budú mať v Michalovciach. Podarí sa im zmazať nulu na štadióne, kde to nemajú ľahké ani oveľa silnejšie mužstvá?