Najprv pokazený, potom zaparkovaný autobus

Najprv pokazený, potom zaparkovaný autobus

Futbalisti Trenčína bodovali vo Fortuna lige po dvoch mesiacoch. Šnúru prehier prerušili v Dunajskej Strede, kde napriek oslabeniu dokázali remizovať 0:0.

Pri ceste na Žitný ostrov sa mužstvu AS pokazil autobus a duel sa pre jeho meškanie začal so 40-minútovým oneskorením. Napriek tejto nepríjemnosti i faktu, že od 18. minúty hrali Trenčania bez vylúčeného stopéra Erhana Mašoviča, dokázali na pôde druhého tímu tabuľky bodovať. Vo vzájomných zápasoch DAC a AS tak domáce mužstvo nevyhralo už sedemkrát v rade.  "Porucha autobusu nás nijako neovplyvnila, na zápas sme sa sústredili normálne, keďže sa výkop posunul,” prezradil trenčiansky obranca Martin Šulek a vyjadril sa aj červenej karte stopérskeho kolegu: "Z môjho pohľadu išiel Mašovič do sklzu a zdalo sa mi, že Baya netrafil. Bayo to spravil šikovne a neviem či zakopol o Mašoviča, alebo nejako prepadol, no rozhodca to posúdil ako zákrok na červenú kartu.”

Po tomto momente bola situácia pre Trenčanov oveľa náročnejšia. "Zápas bol prvých sedemnásť minút vyrovnaný. Potom prišlo naše vylúčenie a nezostalo nám nič iné, iba hrať kompaktne vzadu, zaparkovať autobus, hoci nám to nie je vlastné. Čo však máme robiť, keď pomaly každý druhý zápas dohrávame v početnej nevýhode,” zamyslel sa Šulek. "V druhom polčase sme sa chceli spoliehať na protiútoky, dúfali sme, že jeden by nám mohol vyjsť, no predovšetkým sme nechceli inkasovať. Konečne sme si udržali čisté konto a konečne sme zabodovali. Snáď to bude po tej negatívnej sérii pre nás dobrý impulz.”

Nespokojní s remízou boli hráči Dunajskej Stredy, ktorí mali počas celého druhého polčasu prevahu i viacero vyložených šancí, ale nedokázali z nich vyťažiť ani jediný gól. "Chýbala nám efektivita. Už predošlé dva zápasy sme vyhrali len 1:0. V poslednom období ťažko premieňame šance,” konštatoval stredopoliar DAC Christián Herc. Doplnil, že mužstvo vedelo o zakopnutí vedúceho Slovana. "Povedal nám to tréner cez prestávku. Aj to bolo pre nás motiváciou, chceli sme sa mu bodovo priblížiť. Tento zápas sme mali vyhrať. Žiaľ, nepodarilo sa.”