Hráč mesiaca Boženík: Žijem si svoj sen

Hráč mesiaca Boženík: Žijem si svoj sen

Fantastickú formu má útočník Žiliny Róbert Boženík. Tri góly v troch zápasoch mu vyniesli ocenenie Hráč mesiaca október vo Fortuna lige, v posledných štyroch dueloch skóroval celkovo päťkrát.

Gratulujeme k oceneniu Hráč mesiaca október vo Fortuna lige, prekvapilo vás?
Ďakujem veľmi pekne. Vedel som, že takáto anketa prebieha, ale nikdy mi nenapadlo, že by som to mohol vyhrať práve ja. Je to krásny pocit, ale ocenenie patrí celému mužstvu a nie len mne, pretože všetci spolu pracujeme ako jeden človek a bez spoluhráčov by som určite nevyhral. To, že som vyhral práve ja, ma samozrejme potešilo. O víťazstve som sa dozvedel od nášho PR manažéra.

Je až neuveriteľné, aký raketový vzostup sa vám podaril v seniorskej kariére. Žijete si svoj sen?
Áno, dá sa to tak povedať. Žijem sen, ktorý som sníval už ako malý chlapec. Niekedy tomu ani ja sám neverím, že je to tak. Už odmalička som chcel strieľať góly za Žilinu a byť súčasťou takého veľkého klubu. Chcel by som sa preto poďakovať predovšetkým svojim rodičom, starým rodičom a všetkým trénerom, ktorí ma už odmala trénovali. Práve oni ma vychovali a ukázali mi tú správnu cestu.

Je známe, že za mnoho vďačíte špeciálnym tréningom so Stanislavom Grigom...
Tréner Griga bol vynikajúci strelec a stále je výborný človek. Veľmi veľa sa od neho učím každý jeden deň, keď počúvam jeho rady. Často spolu komunikujeme o rôznych situáciách a ich riešeniach a potom sa ich snažíme preniesť aj do tréningu.

Veľa fanúšikov dokonca už vyvoláva vaše meno v súvislosti so skusmi v reprezentácii. Ako sa vám to počúva?
Ja sa snažím médiám vyhýbať, nečítam noviny a neriešim tieto veci. Stále sa chcem zlepšovať a pracovať na sebe, no najdôležitejšie je zostať zdravý. Čo má prísť, príde. Sústredím sa na Žilinu a je pre mňa obrovskou cťou byť pozvaný hoci aj do mládežníckeho národného tímu.

Naštartoval vás tak trochu nechtiac aj tréner Kozák skomolením priezviska? Ťahá sa to s vami?
Ako som už párkrát povedal, všetci sme len ľudia a každý sa môže pomýliť. Nemyslím si, že ma to naštartovalo, pretože som to vôbec neriešil a ani to neriešim. Samozrejme, že ma z času na čas niekto osloví "Rohožník", ale ja sa len pousmejem. Či som Boženík alebo Rohožník, stále som rovnaký.

Dávajú si na vás obrany súperov väčší pozor, keď už máte deväťgólový nástrel?
Možno to už trochu viac pociťujem v osobných súbojoch, ale myslím si, že na Žilinu si všeobecne chce dať pozor každá obrana. Súperi vedia, že máme na každom poste výborných hráčov.

Oddýchli ste si trochu počas uplynulých dní pred finišom jesene? Akým spôsobom najradšej relaxujete?
Na oddych čas nezostal, bol som s reprezentačným výberom do 20 rokov v Portugalsku, kde sme odohrali v priebehu troch dní dva zápasy s výborným súperom. Veľmi som sa na tento zraz tešil. Keď už predsa len nejaké voľno mám, vždy idem domov za rodinou. Najradšej relaxujem v spoločnosti najbližších, s rodinou a s priateľmi.