Šlágre v Trnave a Dunajskej Strede

Šlágre v Trnave a Dunajskej Strede

Pozvánka na zápasy 3. kola Fortuna ligy.

Senica – Slovan (piatok, 18.30)
V úvodných dvoch kolách súťaže nazbierali futbalisti Slovana šesť bodov, nastrieľali sedem gólov a sú na čele tabuľky. Navyše, posilnili sa o bulharského reprezentačného stopéra Božikova a gréckeho krajného obrancu Chouchoumisa. Druhý menovaný by už mohol nastúpiť hneď v piatok. Aby toho nebolo málo, Bratislavčania zdolali Senicu päťkrát za sebou. Pozícia favorita je tak v prvom zápase 3. kola Fortuna ligy celkom jasná. Seničania po dvoch prehrách, z ktorých bolel najmä debakel 0:4 v Ružomberku, nastúpia oslabení o vylúčeného stopéra Podhorina. Nahradiť ho môže skúsená posila Marián Jarabica, obranca so skúsenosťami z bulharskej aj poľskej ligy. Do klubu pribudol tiež skúsený Blažej Vaščák, ktorého získali Záhoráci vo štvrtok na prestup z Podbrezovej.

Prešov – Nitra (piatok, 19.00)
Súboj minuloročného nováčika s aktuálnym odkryje pravú futbalovú tvár oboch mužstiev. Prešovčania neboli proti Slovanu ani Žiline favoritom, no pod Dubňom dokázali senzačne zvíťaziť 3:2. Tento raz v Poprade privítajú kvalitatívne porovnateľného súpera z Nitry. Hostia majú na konte štyri body a doposiaľ neinkasovali, súboje so Žilinou a Michalovcami zvládli k spokojnosti a takisto ich teší najmä triumf nad obhajcom titulu. Obaja aktéri piatkovej predohrávky sa netaja víťaznými ambíciami. Zostáva len veriť, že ich potvrdia aktívnou hrou a pekným futbalom aj priamo na trávniku. Prešovčania sa musia zaobísť bez hlavného trénera Miroslava Janteka, ktorý bol v dueli so Žilinou vykázaný na tribúnu a má disciplinárny trest.

Trnava – Trenčín (sobota, 18.30)
V šlágri kola vyzvú zatiaľ nezdolaní Trnavčania ambiciózny Trenčín, ktorý však minulý víkend nestačil doma na Dunajskú Stredu (1:2). Aj preto potrebujú zverenci trénera Martina Ševelu zabojovať a vrátiť sa na víťaznú vlnu, hoci hovoríme stále iba o úvode sezóny. Hráči Spartaka zatiaľ príjemne prekvapujú a ak im to vydrží, zaiste bude aj návštevnosť na Štadióne Antona Malatinského postupne stúpať k číslam, ktoré si tento tradičný klub zaslúži. Trnavčania si veria aj vďaka výbornej sérii piatich zápasov proti Trenčínu bez prehry, k dvom triumfom si pripísali tri remízy. Celkovo v týchto piatich stretnutiach padlo až 21 gólov!

Podbrezová – Michalovce (sobota, 19.00)
Dokonalá príležitosť pre oba tímy pripísať si prvý triumf v novej sezóne. Železiari sú zatiaľ ako jeden z troch tímov bez bodu, východniari získali jediný za bezgólovú remízu v Nitre. Hráči Michaloviec však zatiaľ vo Fortuna lige neskórovali a je najvyšší čas, aby smolu v zakončení prelomili. Domáci už len s nostalgiou spomínajú na fantastickú minulosezónnu jesennú jazdu. Všetko nasvedčuje tomu, že po odchode viacerých kľúčových hráčov tento raz na nich čaká omnoho ťažšia práca. Ak si chcú udržať náladu na požadovanej úrovni, musia Michalovce zdolať. Zároveň by však mali mať na pamäti aprílový vzájomný duel, v ktorom Zemplínu doma podľahli 1:4.

Zlaté Moravce – Žilina (sobota, 19.00)
Do tretice všetko dobré – veria Žilinčania po dvoch nečakaných prehrách v Nitre a doma s Prešovom. Majster zažíva veľmi zlý štart do novej sezóny a urýchlene sa potrebuje chytiť. Slovan, DAC aj Trnava totiž ako jeho predpokladaní rivali v boji o najvyššie priečky sú zatiaľ stopercentní. Žilina hrá v sobotu proti Zlatým Moravciam, ktoré majú tri body a vyrovnané skóre 3:3. Doma dokázali zdolať Ružomberok a svoju silu pred vlastnými fanúšikmi budú chcieť demonštrovať aj proti favoritovi zo Žiliny. Ostatné štyri duely však s týmto súperom prehrali s hrozivým celkovým skóre 2:16.

Dunajská Streda – Ružomberok (nedeľa, 18.30)
Ďalší zo šlágrov kola uzavrie tretí fortunaligový víkend sezóny. Zatiaľ stopercentná Dunajská Streda vyzve fantastickým dvojzápasom proti Evertonu motivovaný Ružomberok. Hráči aj tréneri DAC určite sledovali boj Liptákov so špičkovým tímom Premier League a vedia, aká kvalita je na strane tretieho klubu minulej sezóny našej ligy. Otázne je, koľko síl stál Ružomberčanov náročný štvrtkový zápas a či nenastúpia v pozmenenej zostave. Ak však dokážu preladiť vlnovú dĺžku na Fortuna ligu a po vypadnutí z Európskej ligy neupadnú psychicky, môžu sa aj v MOL Aréne postarať o zaujímavý duel.

Šláger kola: Trnava – Trenčín
Dvaja pohároví ašpiranti sa stretnú v atraktívnom zápase, v ktorom očakávame obojstranne ofenzívny futbal a gólové lahôdky. Kvalita je na oboch stranách najmä v útočných formáciách výrazná.

Otázka kola: Prelomí Žilina smolu?
Obhajca titulu úvodné dva zápasy prehral a je najvyšší čas, aby sa konečne prebral z letargie. Zlaté Moravce sú síce prijateľný súper, no keď raz na mužstvo padne „deka“, dostáva sa spod nej iba ťažko. Zvládnu to Žilinčania už v sobotu?

Očakávanie kola: Zostanú traja stopercentní?
Slovan, Trnava aj Dunajská Streda majú zatiaľ plný počet šesť bodov. Podarí sa im stopercentnú bilanciu udržať aj po treťom ligovom víkende?