Pretrhne Trenčín čiernu sériu proti rozbehnutej Žiline?

Pretrhne Trenčín čiernu sériu proti rozbehnutej Žiline?

Pozvánka na zápasy 15. kola Fortuna ligy.

Trenčín – Žilina (sobota, 14.30)
Azda najpútavejší zápas víkendu sa hrá už ako prvý, v Myjave vyzvú Trenčania starých známych zo Žiliny. Medzi týmito klubmi sa v posledných rokoch uskutočnilo niekoľko zaujímavých výmen a oba dlhodobo patria medzi špičku Fortuna ligy. Aktuálne má však Trenčín doslova krízový režim, veď prehral už šesťkrát po sebe, čo je v jeho podaní nevídané. Aj v sobotu bude favoritom Žilina, my sa však tešíme predovšetkým na gólovú úrodu. Vo vzájomných zápasoch týchto tímov to padá neustále, obaja súperi sa v nich gólovo presadili už sedemkrát v sérii a v posledných štyroch sezónach je priemer 4,75 gólu na zápas.

Ružomberok – Dunajská Streda (sobota, 15.00)
Ďalší zo šlágrov kola hrajú v Liptove, súboj štvrtého s druhým tímom tabuľky je z dlhodobého hľadiska možno aj bojom o pohárovú Európu. Ružomberčania prehrali dva z ostatných troch duelov, naposledy 0:3 v Žiline, no doma bodovali naplno štyrikrát v rade. V tabuľke sa stále držia vysoko a nemienia svoju pozíciu prepustiť Seredi či Trnave. Na tretiu Žilinu však strácajú už šesť bodov a potrebujú zabrať, aby neprišli o kontakt s najlepšími. DAC minulý týždeň po dobrom výkone zdolal doma Nitru 1:0, a to dokonca bez lídra stredu poľa Zsolta Kálmára. Ten si už odpykal trest za päť žltých kariet, v Ružomberku by tak už mal nastúpiť a vo dvojici s vynikajúco hrajúcim Christiánom Hercom môže byť postrachom pre domácich.

Podbrezová – Senica (sobota, 17.00)
Štyri prehry v sérii znamenajú absolútnu stratu formy futbalistov Podbrezovej, no navrátiť by si ju mohli doma proti Senici. Záhorákom sa síce začalo dariť a minulý týždeň iba druhýkrát v sezóne vyhrali, stále sú však zdolateľní, zvlášť na ihriskách súperov. Seničania skórovali v štrnástich zápasoch iba dvanásťkrát, aj keď trojka do siete Zlatých Moraviec môže byť pre železiarov varovným prstom.

Michalovce – Trnava (nedeľa, 15.00)
Sériu pekných výsledkov s viacerými favoritmi uťali Michalovčania debaklom na Pasienkoch, Slovan im nadelil šestku. Môžu si však povedať, prehra ako prehra, zabudnúť na ňu a obrátiť list. Zemplínčania tento raz vyzvú majstrovskú Trnavu, ktorá má v nohách náročný zápas Európskej ligy proti Dinamu Záhreb. Spartak ťahá proti Michalovciam šnúru štyroch víťazstiev na nulu a bude robiť všetko pre to, aby ju natiahol a udržal sa v prvej šestke, kam sa pred týždňom vrátil prvýkrát od 5. kola.

Nitra – Slovan (nedeľa, 15.00)
Štyri prehry z ostatných piatich zápasov a len tri strelené góly v tomto období robia z Nitry mužstvo so slabou formou, no stále vysokou hernou kvalitou. Smola pre „Galádovcov“, že po Dunajskej Strede hrajú s ďalším favoritom, dokonca tým najväčším, Slovanom. Belasí v sobotu rozdrvili Michalovce 6:0 a vyzerá to tak, že investície do kádra sa začínajú klubu vyplácať. Fortuna ligu zatiaľ zvláda Slovan s noblesou, v štrnástich zápasoch stále neprehral.

Zlaté Moravce – Sereď (nedeľa, 17.00)
Po páde na posledné miesto tabuľky, kam Zlaté Moravce zosunula prehra 0:3 v Senici, opustil trénerský post Juraj Jarábek a prevzal ho doterajší asistent Branislav Mráz. Kontinuita vo ViOne je teda nateraz zaručená, no kabíne možno pomôže nový impulz. V nedeľu trápiace sa mužstvo privíta rozbehnutú Sereď. Nováčik síce v pohárovom zápase nestačil na Žilinu, ale po sérii troch zápasov vo Fortuna lige bez prehry si trúfa uspieť aj pri Žitave. Sereď naposledy zdolala silný Trenčín 3:1 a vyšvihla sa na skvelé piate miesto.

     

Šláger kola: Trenčín – Žilina
V súbojoch Trenčína a Žiliny sa v minulej sezóne zrodili dva šesťgólové výsledky, a dokonca aj jeden sedemgólový. Dočkáme sa podobnej divočiny aj tentokrát na myjavskom štadióne?

Otázka kola: Hotuje sa Sereď atakovať pohárové priečky?
Ak nováčik zvíťazí v Zlatých Moravciach, čo nereálne určite nie je, môže sa bodovo dotiahnuť na štvrtý Ružomberok. Ten hrá doma so silnou Dunajskou Stredou a svoju pozíciu si musí uhájiť. Zaútočí na ňu nečakane tím zo Serede?

Očakávanie kola: Preberie ViOn výmena trénera?
Hoci Branislav Mráz bude zrejme v mnohom pokračovať v práci Juraja Jarábka, predsa len je na lavičke ViOnu novým hlavným trénerom. Aký vplyv bude mať tento impulz na výkon mužstva proti Seredi?