Dvaja Žilinčania do prvej desiatky

Dvaja Žilinčania do prvej desiatky

Miroslav Káčer si udržal prvé miesto v Hitparáde talentov a spoločnosť medzi najlepšími mu robia aj dvaja jeho spoluhráči.

Na úspešnej sérii Žiliny, ktorá vo Fortuna lige neprehrala už sedem zápasov a šesť z nich vyhrala, majú podiel aj viacerí mladí hráči. Tí vďaka dobrým výkonom stúpajú v Hitparáde talentov a dvaja sa po víťazstve 3:0 nad Ružomberkom v 14. kole dostali do prvej desiatky. Obranca Branislav Sluka, ktorý si v krajskom derby s Liptákmi otvoril gólový účet vo Fortuna lige, postúpil z dvanásteho miesta na ôsme, stredopoliar Enis Fazlagič z jedenásteho na desiate. Ich spoluhráč Miroslav Káčer si udržal pozíciu lídra rebríčka a mierne zvýšil svoj náskok pred druhým brankárom Slovana Dominikom Greifom, ktorý proti Michalovciam vychytal druhé čisté konto v rade a štvrté v sezóne i tretím Christiánom Hercom, ktorý prihral na jediný a víťazný gól Dunajskej Stredy v stretnutí s Nitrou.

Štvrtú priečku si neudržal útočník Nitry Tomáš Vestenický, ktorý tri zápasy čaká na ôsmy gól v sezóne. Dostal sa na ňu jeho sobotňajší súper Máté Vida z Dunajskej Stredy a predstihol ho aj zástupca úspešnej Serede Bankole Adekuoroye, ktorý je rovnako ako nováčik Fortuna ligy na piatom mieste.

Prvú desiatku aktuálnej Hitparády talentov dopĺňa duo Dunajskostredčanov – siedmy útočník Vakoun Bayo a deviaty brankár Martin Jedlička. Miesto medzi absolútnou špičkou stratil obranca Žiliny Benson Anang (z 9. na 22. miesto), ktorý sledoval víťazstvo nad Ružomberkom len z lavičky a po debakli 0:6 na ihrisku Slovana aj obranca Michaloviec Llazaros Rota (zo 6. na 11.).

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

   

Top 25 Hitparády talentov