Morong: Pokúsime sa zostať v hornej šestke

Morong: Pokúsime sa zostať v hornej šestke

Sereď síce v týždni vypadla so Žilinou v Slovnaft Cupe, ale vo Fortuna lige sa jej darí nad očakávania. O nováčikovskom zázraku sme sa porozprávali so štvorgólovým stredopoliarom Adamom Morongom.

Postarali ste sa o veľké prekvapenie, keďže po štrnástich kolách Fortuna ligy ste senzačne na piatom mieste tabuľky. Ako to v tíme vnímate?
Už pred štartom sezóny sme hovorili, že do každého zápasu pôjdeme skromne, bojovať a snažiť sa vyhrať. Potrebovali sme sa najskôr trochu oťukať. To, že sme na piatom mieste, je určite aj pre nás príjemné prekvapenie. Nielen v mužstve, ale aj v klube a okolí to všetci vnímajú pozitívne. Tešíme sa z toho, ako to momentálne je.

V čom je najväčšia sila vášho mužstva?
Zostalo relatívne pokope a vhodne sa doplnilo. Chvíľu trvalo, kým si to všetko sadlo, no našou najväčšou devízou z môjho pohľadu je kolektív. Dokázali sme to už neraz.

V tíme nie sú zvučné mená, napriek tomu dokážete potrápiť aj favoritov...
Nemáme síce veľké mená, ale je tu dobrý mix skúsených, mladých a zahraničných hráčov. Myslím si, že kvalita je v tíme veľká. Snažíme sa ukazovať to v ligových zápasoch.

Vy ste v Seredi od leta 2016, pomohli ste jej dostať sa do Fortuna ligy. Ako sa v klube cítite?
Som Seredčan, mám tu rodinu, kamarátov, som tu doma. Tak sa cítim aj v klube. To, že hráme najvyššiu súťaž, je pre mňa bonus. Pre naše mesto je to skvelé, hoci žiaľ, nehráme doma.

V uplynulej sezóne ste v druhej lige nastrieľali 16 gólov. Medzi elitou sa vám tiež darí, na konte máte zatiaľ štyri. Ako ste spokojný s osobnými štatistikami?
Vždy to môže byť aj lepšie. Som však rád, ak pomôžem mužstvu či už výkonom, asistenciou alebo gólom. Verím, že sa tímu, a takisto aj mne, bude dariť aj naďalej.

Aký je cieľ Serede v nováčikovskej sezóne?
Cieľ zostáva nezmenený. Radi by sme sa pohybovali v pokojných vodách tabuľky a vyhli sa boju o záchranu. Pokúsime sa zostať v hornej šestke.

Vaším najbližším súperom sú Zlaté Moravce. Aký súboj očakávate?
Zlaté Moravce majú skúsené mužstvo, no výsledkovo sa im nedarí a v týždni vymenili trénera. Aj preto očakávam ťažký zápas. Verím, že sa dobre pripravíme. Pokúsime sa priniesť nejaké body aj zvonku.