Trnava do Záhrebu bez Grendela

Trnava do Záhrebu bez Grendela

Popri Marekovi Bakošovi bude Trnave v štvrtom zápase Európskej ligy na pôde Dinama Záhreb chýbať ďalší skúsený hráč - Erik Grendel.

Tridsaťročný stredopoliar si poranil sval v zápase 13. kola Fortuna ligy v Zlatých Moravciach, v ktorom strelil z penalty jediný gól Spartaka pri remíze 1:1. "Zhruba v päťdesiatej minúte ma pichlo v svale, no povedal som si, že zápas jednoducho chcem dohrať, aj keby sa mi to malo roztrhnúť. Odvtedy sa to so mnou vlečie. Dal som si tri dni pauzu, potom som to skúsil na predzápasovom tréningu pred víkendovým duelom s Podbrezovou. Tam sa mi to obnovilo a odvtedy netrénujem,” ozrejmil svoj stav Erik Grendel a doplnil: "Každý, kto mal problém so svalom, vie, že najlepším liekom je oddych a pokoj. Ťažko v tomto prípade niečo urýchliť. Pomáhajú mi procedúry, ktoré absolvujem, či už laserová terapia alebo elektroliečba. Verím, že sa dám čo najskôr dokopy.”

Na ceste do skupiny Európskej ligy strelil dva dôležité góly - vo Varšave do siete Legie i v Belehrade proti Crvenej zvezde. Podpísaný je aj pod jediným trojbodovým zápisom Spartaka v skupine, v súboji s Anderlechtom centroval na víťazný gól Mateja Oravca. Jeho skúsenosti budú nášmu majstrovi v Záhrebe chýbať. "Veľmi ma mrzí, že nebudem môcť tímu pomôcť. Na štadióne bude určite skvelá atmosféra, chcel som si ju vychutnať a, samozrejme, zabojovať o dobrý výsledok. Chalanom však verím, že to zvládnu aj bezo mňa.”

V domácom zápase prehrali Trnavčania pred prázdnymi tribúnami s týmto súperom 1:2 napriek tomu, že po prvom polčase viedli vďaka gólu Aliho Ghorbaniho. "Zápas sa bude hrať v inej atmosfére, keďže v Záhrebe bude plný dom. O to väčší náboj i kvalitu bude mať duel. Uvidíme, ako sa s tým vysporiadame a akým súperom budeme domácemu Dinamu. Dúfam, že im to čo najviac sťažíme a uchmatneme nejaký ten bod,” želá si Grendel.

Vrátiť do zápasového diania by sa chcel už počas nasledujúceho víkendu. "Robím všetko pre to, aby som bol trénerom k dispozícii už v nedeľu v Michalovciach. Uvidí sa až niekedy v piatok, ako na tom budem, či sval poslúcha alebo nie. Podľa toho padne rozhodnutie. Určite by som však chcel v Michalovciach nastúpiť,” dodala predsezónna posila Trnavy.