Rada: Už nemáme na čo čakať

Rada: Už nemáme na čo čakať

Trnava víťazstvom 2:0 nad Podbrezovou natiahla šnúru bodových ziskov vo Fortuna lige na štyri zapasy.

Spartak napriek absencii Borisa Godála, Erika Grendela, Andreja Kadleca či Mareka Bakoša dokázal Podbrezovej vrátiť prehru z 3. kola Fortuna ligy. Úvodný gól dal Jakub Rada krásnou strelou z priameho kopu. "Bola to ideálna strelecká príležitosť, ideálna vzdialenosť, ani blízko ani ďaleko. Veril som si, že by som mohol trafiť ponad múr a napokon to aj so šťastím vyšlo,” opísal český stredopoliar svoj premiérový gól v trnavskom drese. "Veľa ľudí mi pripomínalo, že by som mohol už aj ja dať nejaký ten gól. Som rád, že sa to konečne podarilo.”

Trnavčania sa po zlom vstupe do sezóny šplhajú v tabuľke postupne nahor. V ostatných štyroch zápasoch získali desať bodov a prvýkrát poskočili do hornej šestky. "Všetci sme cítili dôležitosť tohto duelu aj vzhľadom na postavenie v tabuľke. My už nemáme na čo čakať, musíme zvládať zápasy, aj keď napríklad pre zranenia nenastúpime v plnej sile. Sme radi, že v poslednom čase sa nám to vcelku darilo. Vstup do sezóny sme v domácej lige nezvládli, preto sme teraz trochu pod tlakom. Konečne sme sa dostali do hornej polovice tabuľky. Verím, že toto bol ten podstatný krok k nášmu cieľu, ktorým je hrať na jar v skupine o titul,” vyhlásil Jakub Rada.

Podobne ako Trnave aj Podbrezovej chýbalo viacero dôležitých hráčov. Aj preto prehrala už štvrtý duel za sebou. "Chceli sme tieto zápasy bodovo zvládnuť, aby sme sa dostali možno aj do hornej šestky, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Výkony z našej strany nie sú zlé. Je tam bojovnosť, nasadenie a myslím si, že miestami aj herná kvalita v držaní lopty. V šestnástkach, kde sa rozhodujú zápasy, sme však momentálne takí jalovejší,” konštatoval brankár Podbrezovej Martin Kuciak a doplnil: "Máme dosť absencií, ale na to sa vyhovárať nechcem. Na druhej strane, pozitívne je, že proti Trnave opäť nastúpili dvaja dorastenci a paradoxne v druhom polčase mali práve oni naše najväčšie šance na vyrovnanie. Je to devíza pre klub do budúcnosti, takže treba sa na to pozrieť aj z tejto stránky. Trnava ukázala, ako veľa jej dáva Európska liga. Hrala výborne organizovane, čakala na svoje šance a dve premenila.”