Obháji Moha v silnej konkurencii?

Obháji Moha v silnej konkurencii?

Rozhodnite, kto vyhrá anketu Gól mesiaca október.

Až 53 gólov nastrieľali futbalisti v troch októbrových kolách Fortuna ligy. Tento mesiac prial strelcom zo strednej a väčšej vzdialenosti, do finále ankety Gól mesiaca sa dostali štyri takéto utešené pokusy. Medzi nimi nechýba ani septembrový víťaz Moha zo Slovana, ale konkurenciu má mimoriadne zdatnú.

Futbalisti Michaloviec sa na myjavskom štadióne proti Trenčínu tešili z víťazstva vonku po piatich mesiacoch. V 75. minúte o ňom svojím siedmym fortunaligovým gólom rozhodol Sadam Sulley. Trenčanom nevyšlo rýchle založenie protiútoku, lebo na rozohrávku brankára dobre číhal Jakub Grič. Po jeho presnom centri osvedčil 22-ročný Ghančan svoju pohotovosť, položil sa do strely a z voleja napálil loptu do siete.

Po návrate do našej ligy strelil Ľubomír Šatka v drese DAC dva góly. Na stopéra bol obvyklejší jeho marcový zásah v dueli s Ružomberkom – po centri hlavou. To, čo predviedol v stretnutí so Zlatými Moravcami, by sa vynímalo v zostrihu najkrajších gólov aj u oveľa renomovanejších kanonierov. Šesťnásobný slovenský reprezentant využil otvorený priestor, potiahol loptu zo stredového kruhu až do palebnej pozície a možno z 25 metrov nádherne trafil pravý horný roh brány ViOnu.

Fabian Miesenböck si po príchode do Trnavy zrejme veľmi dobre pozrel, ako sú postavené brány na Štadióne Antona Malatinského. Už svoj premiérový fortunaligový gól do siete Michaloviec dal svojou silnejšou ľavačkou bez prípravy strelou od žrde. Proti Senici skóroval podobným spôsobom, ale predsa len ešte oveľa krajšie a z väčšej vzdialenosti. Po rohu Erika Grendela napriahol spoza šestnástky a lopta od brvna zapadla za bránkovú čiaru.

Podbrezová v Dunajskej Strede rýchlo reagovala na vedúci gól domácich a podarilo sa jej vyrovnať po bleskovej akcii. Trvalo šesť sekúnd, kým po autovom vhadzovaní Matúš Mikuš ustál súboj v šestnástke a prihral loptu Michalovi Breznaníkovi, ten ju okamžite posunul na Michala Obročníka, ktorý zostal na moment osamotený a prudkou strelou nedal šancu brankárovi DAC. Železiari sa ešte nikdy netešili z triumfu v ankete Gól mesiaca. Prepíše históriu rodák z Rimavskej Soboty?

Moha si pred zápasom so Zlatými Moravcami prevzal cenu za Gól mesiaca september a nová trofej sa mu natoľko zapáčila, že si hneď vypýtal ďalšiu. Po krátkej kľučke na stred zakrútil loptu k vzdialenejšej žrdi tak, že z gólmana hostí spravil už len štatistu. Ako sám povedal, tento gól bol ešte krajší ako víťazný septembrový. Napodobní Maročan v službách Slovana napriek silnej konkurencii Trnavčana Jána Vlaska, ktorý v roku 2014 vyhral anketu dvakrát v rade?

  

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti Fortuna.

Anketa Gól mesiaca sa končí v stredu 7. novembra o 23.59 h.

Neváhajte a hlasujte na http://www.fortunaliga.sk/gol-mesiaca!