S kapitánskou páskou na vrchol

S kapitánskou páskou na vrchol

Miroslav Káčer je po Borisovi Cmiljaničovi, Vakounovi Bayovi, Tomášovi Vestenickom a Christiánovi Hercovi ďalším lídrom Hitparády talentov v tejto sezóne.

Miroslav Káčer sa síce v úvode sezóny nakrátko ocitol v žilinskej rezerve, teraz je však opäť dôležitou súčasťou A-tímu MŠK, ktorý vo Fortuna lige ťahá šesťzápasovú šnúru bez prehry. Dvadsaťdvaročný stredopoliar si v posledných piatich stretnutiach pripísal do štatistík päť bodov za dva góly a tri asistencie. Pri sobotňajšom víťazstve 2:0 v Nitre prihral ako kapitán šošonov na oba presné zásahy Róberta Boženíka a po druhý raz v aktuálnom ročníku sa dostal do najlepšej jedenástky kola. Séria kvalitných výkonov sa premietla aj do Káčerovho posunu v Hitparáde talentov. Z 24. miesta po 8. kole sa postupne prepracoval až na úplný vrchol (19., 16., 9., 5., 1.), z ktorého zosadil Christiána Herca. Pred stredopoliara Dunajskej Stredy sa po tretej vychytanej nule v sezóne na trávniku Podbrezovej dostal aj brankár Slovana Dominik Greif, pre ktorého je súčasná druhá priečka najlepším umiestnením v aktuálnom ročníku našej ligy. So štvrtou pozíciou sa nateraz musí uspokojiť útočník Nitry Tomáš Vestenický, ktorý ešte po 11. kole viedol rebríček fortunaligových talentov.

V prvej desiatke má naďalej štvornásobné zastúpenie Dunajská Streda, no rovnako ako Herc ani ostatní hráči DAC si svoje umiestnenie po prehre v Michalovciach neudržali. Máté Vida klesol z tretej priečky na piatu, Vakoun Bayo zo šiestej na siedmu a brankár Martin Jedlička zo siedmej na desiatu. Naopak, člen víťazného tímu Zemplína Llazaros Rota preskočil Jedličku i Baya a je už šiesty.

Po trojkolovej prestávke má svojho hráča medzi absolútnou špičkou opäť aj Sereď. Do top 10 sa vrátil nigérijský stredopoliar Bankole Adekuoroye, ktorý je ôsmy. Na chrbát mu s minimálnym odstupom 13,3 bodu dýcha žilinský obranca Benson Anang, pričom na prienik do prvej desiatky striehnu aj ďalší jeho spoluhráči – jedenásty Enis Fazlagič, dvanásty Branislav Sluka a štrnásty Róbert Boženík.

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

  

Top 25 Hitparády talentov