Šemrinec: Je to pre mňa nepochopiteľné

Šemrinec: Je to pre mňa nepochopiteľné

S brankárom Trenčína Igorom Šemrincom o odchode Ricarda Moniza, o päťzápasovej sérii prehier vo Fortuna lige aj o jeho zdravotnom stave.

Ako prijala kabína rezignáciu Ricarda Moniza?
Oznámil nám to v nedeľu pred tréningom. Vysvetlil nám dôvody, podal si s každým ruku. Poprial nám veľa šťastia a zaželal nám, aby sme sa naďalej rešpektovali a aby sme rešpektovali aj nových trénerov a realizačný tím. Nemôžem hovoriť za všetkých chalanov, nevidím im do hláv, ale nemyslím si, že by bol niekto nadšený z toho, že odišiel, pretože hrá sa na ihrisku a naše výkony neboli dobré. Takže každý musí začať v prvom rade od seba.

Čo dal Ricardo Moniz klubu AS Trenčín?
Priniesol nový pohľad na futbal. Svojím príchodom zbláznil chalanov. Mne sa páčilo, aký sme mali pressing po strate lopty, keď sme dokázali loptu získavať do troch sekúnd, na čom on dosť bazíroval. Boli zápasy, v ktorých nám to vychádzalo fantasticky.

Kde vidíte príčiny negatívnej série v našej lige?
Mali sme dobrú cestu v Európskej lige, tam to vyzeralo veľmi dobre. Aj v domácej súťaži sa nám zo začiatku darilo, s výnimkou súboja s Ružomberkom. Gólov sme dostávali vždy veľa, to si povedzme na rovinu. Lenže v ostatných zápasoch sme sa nedostali do toľkých príležitosti, ako sme bývali zvyknutí. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sme prehrali päť zápasov za sebou.

Ako je možné, že mužstvo, ktoré v lete vyradilo z Európskej ligy Feyenoord Rotterdam, nie je zrazu schopné zdolať Podbrezovú, Michalovce či druholigovú Skalicu?
Jednoducho nedávame góly. A najhoršie je, že sa naozaj do tých šancí už ani nedostávame. Nedokázali sme poraziť mužstva, ktoré od polovice kompaktne bránili v dvoch či troch líniách. Prekonať takúto defenzívu nám robilo problém. Mužstvá v Európskej lige hrali iným štýlom. To by som určite neporovnával.

Ako sa dá dostať von z takejto krízy?
Treba vyhrať jeden zápas. Možno ani nie nejakou krásnou hrou, ale zlomiť to a zvíťaziť. Ono sa to potom určite rozbehne, lebo kvalita v našom tíme je obrovská. Toto je pre mňa nepochopiteľné, ale verím, že sa to už prelomí a do konca jesene ešte naštartujeme nejakú pozitívnu sériu.

V bráne ste pre zranenie chýbali v predošlých troch fortunaligových dueloch. Ako to vyzerá s vaším zdravotným stavom?
Celé to bolo nešťastné. Na tréningu pri cvičení som si poranil koleno. Ešte na obed pred zápasom proti Michalovciam som skúšal, či budem môcť ísť do brány, ale nedalo sa. Absolvoval som operáciu. Rátal som, že budem mimo štyri až šesť týždňov, teraz sú to tri. Možno o týždeň či dva by som mohol začať trénovať naplno.

Aké to pre vás je sledovať z tribúny stretnutia, v ktorých sa mužstvu nedarí?
Veľmi ťažké. Je smutné, keď nemôžete nič urobiť, aby ste chalanom na ihrisku pomohli. Na druhej strane, mohol som dopadnúť aj horšie, ak by sa mi potrhali väzy alebo podobne. Takže ešte môžem byť rád, že pauzujem relatívne krátko.