Prekvapenie v znamení štvorky

Prekvapenie v znamení štvorky

Michalovce natiahli šnúru bez prehry proti súperom z prvej šestky na štyri duely, a zároveň ukončili štvorzápasovú víťaznú šnúru Dunajskej Stredy.

Dunajskostredčania strácajú krok s prvým Slovanom, v Michalovciach prehrali 1:2 a za lídrom tabuľky zaostávajú už o šesť bodov. „Je to pre nás veľmi smutná prehra, veď pred prvým inkasovaným gólom sme išli dvakrát sami na brankára, takisto Divkovič mohol skórovať hlavou zblízka. Nestalo sa a domáci nielenže vyrovnali, ale pred koncom zápasu aj strelili víťazný gól,“ smútil obranca DAC Tomáš Huk.

DAC trápi práve defenzíva, v trinástich zápasoch inkasoval dvadsať gólov, čo je o sedem viac, než dostali Slovan, Žilina aj Ružomberok. „Musíme na tom popracovať, hoci proti Michalovciam sme nebránili najhoršie. Súper nemal takmer žiadnu príležitosť okrem strelených gólov,“ pokračoval Tomáš Huk, ktorý dodal, že v priebehu zápasu nevedel o výsledku duelu Podbrezovej so Slovanom. „Sústredili sme sa iba na seba, hoci nevylučujem, že tréneri to asi vedeli. Nás však Slovan nezaujímal.“

V jubilejnom desiatom vzájomnom zápase sa zrodilo druhé víťazstvo Zemplínčanov, ktorí sa paradoxne proti súperom z hornej polovice dostali na pozitívnu vlnu a neprehrali štyrikrát v rade. Bod vydolovali zo súboja s Ružomberkom i v Žiline, v Myjave zdolali Trenčín a teraz pridali ďalší cenný triumf nad druhým tímom tabuľky.  Víťazný gól proti Dunajskej Strede strelil dvadsaťročný michalovský talent Peter Kolesár. „Máme vynikajúce pocity, zaslúžene sme vyhrali. Hoci bol DAC favoritom, chceli sme niečo uhrať a stúpať v tabuľke vyššie. Vždy si veríme a tento raz nám to vyšlo. Nepremenené šance, či už naše alebo súperove, neriešime, vyhrali sme 2:1 a užijeme si to,“ uzavrel Peter Kolesár.