Moniz skončil, hlavným opäť Cifranič

Moniz skončil, hlavným opäť Cifranič

Po sérii piatich fortunaligových prehier sa mužstvo Trenčína pokúsi znova naštartovať staronový hlavný tréner.

Holandský tréner Ricardo Moniz skončil na vlastnú žiadosť pôsobenie v AS Trenčín. Manažment klubu poveril vedením mužstva doterajšieho asistenta Vladimíra Cifraniča. V pozícii ďalších asistentov zostávajú Juraj Ančic, Gideon van der Wee a Tomáš Belic.

"S Trenčínom som zažil skvelých pár mesiacov. Klub som spoznal počas jari. Pozorne som sledoval jeho cestu, ktorá vyústila skvelým triumfom vo finále play-off o postup do Európskej ligy. Následne som už ako tréner zažil skvelý vstup do sezóny a inšpiratívne účinkovanie v Európskej lige. Stalo sa tak aj vďaka podpore mojich kolegov v realizačnom tíme. Po zápase v Ružomberku som sa však rozhodol skončiť ako tréner AS Trenčín. Je to na moju vlastnú žiadosť. Cítim, že klub vďaka mojej explozívnej povahe trpí. Viackrát som povedal, že táto liga na to nie je pripravená, hoci po športovej stránke má skutočne zaujímavú úroveň. Ak mám byť ja prekážkou k úspechom a víťazstvám AS, musím ísť z cesty. Úspechy klubu sú pre mňa dôležitejšie ako moja osoba. Z celého srdca a s veľkým rešpektom prajem chlapcom a pánovi Lingovi veľa úspechov. Som veľmi rád, že môj realizačný tím bude pokračovať v začatej práci," povedal Ricardo Moniz pre oficiálnu stránku klubu.

Trenčania vo Fortuna lige ťahajú nepríjemnú sériu piatich prehier. V tabuľke im patrí 5. miesto. V stredu 24. októbra vypadli v osemfinále Slovenského pohára, keď prehrali na ihrisku Skalice 1:2.

Výmena trénera v Trenčíne je tretia v aktuálnej sezóne našej ligy. Po 2. kole sa v Senici Holanďan Ton Caanen presunul do organizačnej štruktúry klubu a post trénera prevzal 39-ročný Portugalčan Frederico Ricardo. Po 7. kole sa udiala zmena aj v Seredi, na lavičke nováčika skončil Michal Gašparík a hlavným koučom sa stal bývalý reprezentačný brankár Československa Karel Stromšík.