V Nitre úradoval Boženík

V Nitre úradoval Boženík

Žilinský útočník Róbert Boženík strelil po októbrovej reprezentačnej prestávke v dvoch zápasoch tri góly.

Zatiaľ čo v súboji s Michalovcami prispel jeho zásah k remíze 2:2, v Nitre vystrieľal dvoma gólmi svojmu tímu víťazstvo 2:0. „Góly ma tešia, no chcel by som vyzdvihnúť prácu mužstva, a predovšetkým Mira Káčera, ktorý mi servíruje skvelé lopty. Prihral mi pred týždňom a aj tentokrát na oba zásahy,“ pochválil spoluhráča najlepší žilinský strelec.

Pozitívnymi slovami nešetril ani Miroslav Káčer: „Robo je super hráč, vyniká predovšetkým v hre chrbtom k súperovej bráne. Vie zachytiť loptu, je dobrý do kombinácie a myslím si, že do našej hry zapadol skvelo. Je nebezpečný v pokutovom území súpera, to je hlavné.“

Káčer je po reprezentačnej prestávke taktiež produktívny a v Nitre mal dokonca na rukáve opäť aj kapitánsku pásku. „Mišo Škvarka nebol stopercentne fit, preto som ju mal ja,“ vysvetlil 22-ročný stredopoliar a k vydareným gólovým akciám doplnil: „Na tréningoch na tom pracujeme, stále tieto situácie opakujeme. Som rád, že to napokon prináša ovocie aj v zápasoch.“

Žilina pod Zoborom v prvom polčase strelila dva góly a mala aj iné príležitosti. Po zmene strán však už jej hráči dali nohu dolu z plynu. „Druhý polčas už nebol z našej strany taký dobrý. Chýbala tam aktivita, no odohrali sme ho tímovo, vzadu sme to uskákali, ubojovali. To je podstatné,“ zdôraznil Róbert Boženík, ktorý má v premiérovej sezóne vo Fortuna lige na konte už sedem gólov.

Žilinčanov potešilo aj zaváhanie Dunajskej Stredy. Na druhé miesto strácajú vďaka šesťzápasovej šnúre bez prehry už iba bod. „Samozrejme, že nás to teší. Veľmi nás mrzela strata s Michalovcami, pretože sme o víťazstvo prišli v nadstavenom čase. Získali sme tie body teraz v Nitre vonku naspäť a máme z toho radosť,“ uzavrel Boženík.