Štartuje druhá polovica základnej časti

Štartuje druhá polovica základnej časti

Pozvánka na zápasy 12. kola Fortuna ligy.

Trnava  - Senica (sobota, 13.45)
Druhú polovicu základnej časti našej ligy otvorí duel na Štadióne Antona Malatinského a Trnavčania majú príležitosť na očakávaný revanš proti poslednej Senici. Práve so Záhorákmi totiž obhajca titulu stratil v úvode sezóny prvé body, keď na ich štadióne prehral po vlastnom góle Matúša Čonku 0:1. Pre Senicu zostalo toto víťazstvo až doposiaľ jediným v sezóne, odvtedy ťahá sériu desiatich zápasov bez plného bodového zisku. Trnavčania sú doma v pozícii veľkého favorita a ak chcú na jar bojovať v prvej šestke, tri body sú pre nich povinnosťou.

Dunajská Streda - Podbrezová (sobota, 17.00)
Už definitívne bez Erika Pačindu, ktorý posilní Viktoriu Plzeň, nastúpi druhý tím tabuľky Dunajská Streda proti jesennému prekvapeniu Podbrezovej. Železiarom však možno predsa len trošku dochádza para, z ostatných piatich duelov prehrali tri a klesli na šiestu priečku. Minimálne tam by chceli zostať až do jari, no bodový zisk z MOL Arény môže byť nad ich možnosti, veď tam vo Fortuna lige ešte nikdy nevyhrali.

Sereď - Ružomberok (sobota, 17.00)
Nováčik je naďalej pozitívne naladený a rovnako ako Podbrezová pravidelne strieda výhry s prehrami. S trinástimi bodmi je Sereď na siedmom mieste a zatiaľ to nevyzerá na tuhý boj o záchranu, ktorý tomuto mužstvu mnohí predpovedali. V zápase proti Ružomberku však bude pre zverencov Karla Stromšíka veľmi náročné bodovať, mužstvo Davida Holoubeka je totiž štvrté a z jedenástich zápasov prehralo jediný proti Slovanu. "Ruža" bojuje o miesto v užšej špičke tabuľky a Sereď preto musí zdolať aj mimo svojho štadióna.

Slovan - Zlaté Moravce (sobota, 17.00)
Favorit kola je znova jasný, Slovan privíta na Pasienkoch trápiace sa Zlaté Moravce. Dosiaľ nezdolaný líder tabuľky hrá s predposledným tímom, ktorý z ostatných piatich zápasov vyťažil jediný bod a absolútne stratil formu. Belasí pred reprezentačnou prestávkou prekvapujúco iba remizovali so Senicou 2:2 a toto zaváhanie potrebujú okamžite napraviť. Šporar, Čavrič, Moha a spol. by mali robiť zlatomoraveckej obrane obrovské problémy a ak tá neinkasuje, môže si pogratulovať k veľkému úspechu. V jedenástich zápasoch však bola defenzíva ViOn-u prekonaná dvadsaťjedenkrát, čo je spolu so Sereďou druhé najvyššie číslo spomedzi všetkých fortunaligistov, hneď po Senici.

Trenčín - Nitra (sobota, 17.00)
Operovaný brankár Igor Šemrinec nepomôže Trenčínu proti Nitre, "domáci" však v Myjave musia aj bez svojho najskúsenejšieho hráča jednoznačne uspieť. Jeden z favoritov na zisk majstrovského titulu totiž prehral trikrát v sérii, čo je pre Trenčanov nezvyklá bilancia. Zdolali ich v dohrávke prvého kola Nitra a potom aj Podbrezová a Michalovce, čo sú, pri všetkej úcte, tímy o niečo slabšieho rangu ako AS. Práve Nitra sa pokúsi oskalpovať mužstvo Ricarda Moniza aj tentokrát. Ak sa jej to podarí, môže sa výrazne priblížiť k hornej šestke, opačný výsledok zasa prinavráti na trenčianske kopačky aspoň trochu pokoja a sebavedomia.

Žilina - Michalovce (sobota, 17.00)
Po výhre nad Trenčínom sa Michalovčania nielenže odpútali od dna tabuľky, ale preskočili okrem Senice hneď aj Zlaté Moravce a na spodku nechali najviac sa trápiace tímy. Zemplínčania si zákonite veria aj proti Žiline, ale môže sa stať, že tento raz tvrdo narazia. Každopádne, Žilinu už v nedávnej minulosti dokázali aj na jej štadióne zdolať a jasné je iba jedno, v podaní oboch aktérov sa môžeme tešiť na ofenzívny futbal so snahou byť čo najviac nebezpečný pred bránou súpera.

   

Šláger kola: Dunajská Streda - Podbrezová
Jediný sobotňajší zápas, v ktorom sa stretnú dvaja členovia hornej šestky, uvidia diváci v MOL Aréne. DAC doma zakopne len málokedy, Podbrezová sa však na jeseň postarala už o nejeden prekvapivý výsledok a cesta za tromi bodmi tak pre zverencov Petra Hyballu nebude iba prechádzkou.

Otázka kola: Preberie sa Trenčín?
Tri prehry za sebou sú pre Trenčanov viac ako dosť a proti Nitre by už mali zabrať naplno. V televíznom dueli na myjavskom štadióne sú favoritom, tým však boli aj v predošlých troch dueloch.

Očakávanie kola: Víťazstvá favoritov
Prvých päť mužstiev tabuľky hrá proti súperom z druhého sledu. Podarí sa im zaznamenať očakávané trojbodové zisky?