Víťazstvo dôležité pre sebavedomie

Víťazstvo dôležité pre sebavedomie

Dvaja fortunaligisti sa gólovo podpísali pod víťazstvo našej reprezentácie do 21 rokov v kvalifikačnom súboji proti Estónsku.

Už v tridsiatej piatej sekunde skóroval Trnavčan Erik Jirka a poistku pridal po prestávke Nitran Tomáš Vestenický. "Bol to ťažký zápas. Aj súper ukázal svoju kvalitu, ale my sme dokázali, že vieme jazdiť jeden za druhého a hrať tímovo. Predovšetkým vďaka tomu sme uspeli,” zhodnotil duel Tomáš Vestenický. Na margo svojho gólu doplnil: "Bol som v niekoľkých dobrých pozíciách, no nepadne tam každá šanca. Bol som trpezlivý, makal som na ihrisku na sto percent a napokon sa mi podarilo skórovať. Štandardky na prvú žrď nacvičujeme na tréningoch. Lukáš Haraslín to tam dobre napálil a ja som loptu tečoval špičkou kopačky. To brankára zmiatlo. Tento gól nás upokojil.”

Víťazstvo nad Estónskom bolo pre našich mladíkov dôležité predovšetkým z hľadiska sebavedomia pred záverečným kľúčovým duelom v Severnom Írsku. "Vedeli sme, že toto víťazstvo nám veľmi nepomôže bodovo, keďže body získané proti poslednému tímu skupiny sa v tabuľke mužstiev na druhých miestach odrátajú. Do každého zápasu však ideme s cieľom vyhrať, každý zápas nás posúva vpred a tento nám pomohol hlavne po mentálnej stránke. Ak budeme takto jazdiť aj v Severnom Írsku, budeme mať veľkú šancu uspieť aj tam,” prízvukoval nitriansky útočník. 

Doma sme Severných Írov zdolali iba najtesnejším rozdielom 1:0. Náročný zápas očakáva Vestenický aj teraz. "Je to fyzicky veľmi silné mužstvo. Budú stáť piati vzadu a bude pre nás ťažké sa tam dostávať. Pevne verím, že našou šikovnosťou a kreativitou ich zdoláme.”

Ani to však našim reprezentantom nemusí stačiť na postup do baráže. V priebežnej tabuľke tímov na druhých miestach sú šiesti. Play-off si zahrajú len prví štyria. "Nemáme to vo svojich rukách tak, ako sme to nemali s predchádzajúcou garnitúrou dvadsaťjednotky na majstrovstvách Európy. Tiež sme museli čakať na iné výsledky a šťastie sa od nás odklonilo. Nechcel by som to zažiť znova. Vieme, že v Severnom Írsku musíme vyhrať a čo sa stane potom, to už ovplyvniť nemôžeme,” skonštatoval Tomáš Vestenický a na záver dodal: "Sme tu partia, ktorá v sedemnástke zažila krásne obdobie, hrali sme na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie. Ja by som si rád zopakoval po dvoch rokoch opäť EURO dvadsaťjednotiek. Teraz by som mal možno aj väčšiu šancu hrať, keby som mal takú formu, ako mám v tomto období. Verím, že dostaneme šancu ešte o šampionát zabojovať.”