Keď ani gól nestačí

Keď ani gól nestačí

Christián Herc preskočil Tomáša Vestenického a je štvrtým lídrom Hitparády talentov v tejto sezóne Fortuna ligy.

Tomáš Vestenický síce svojím siedmym gólom v sezóne otvoril skóre sobotňajšieho zápasu v Ružomberku, jeho Nitra však potom trikrát inkasovala a domov odchádzala bez bodu. Aktuálne tretiemu najlepšiemu strelcovi Fortuna ligy jeho výkon napokon nestačil na to, aby sa udržal na čele Hitparády talentov. Predstihol ho jeho spoluhráč zo slovenskej reprezentácie do 21 rokov Christián Herc. Stredopoliar Dunajskej Stredy v dueli so Zlatými Moravcami (3:1) jeden gól dal a na ďalší prihral. V bodovom hodnotení na základe oficiálnych štatistík boli v 11. kole lepší iba slovanista Moha a ľavý obranca DAC Eric Davis. V celkovom súčte to Hercovi stačilo, aby vyše stobodovú stratu spred týždňa na Vestenického zmenil na viac ako tridsaťbodový náskok a je tak štvrtým lídrom rebríčka najlepších mladých futbalistov našej ligy v tejto sezóne.

Z tretieho miesta až na osemnáste spadol žilinský stredopoliar Enis Fazlagič, ktorý vo víťaznom stretnutí s Podbrezovou nehral. MŠK však neprišiel o zastúpenie v prvej desiatke, keďže z týždňa na týždeň sa posúva nahor Miroslav Káčer a svoj progres zatiaľ zastavil na pozícii číslo deväť.

Uvoľnené tretie miesto v Hitparáde talentov po Fazlagičovi zaujal univerzál vo farbách Dunajskej Stredy Máté Vida. Na víťaznej vlne DAC sa do top 10 doviezli aj ďalší dvaja hráči klubu zo Žitného ostrova. Útočníkovi Vakounovi Bayovi trvalo len dva týždne, kým sa po vylúčení na Pasienkoch a následnej absencii v dueli s Trnavou vrátil do absolútnej špičky, aktuálne mu patrí šiesta priečka. Hneď za ním, a vôbec premiérovo v prvej desiatke, je brankár Martin Jedlička.

Spomedzi gólmanov sa v rebríčku stále drží najvyššie jednotka Slovana Dominik Greif, ktorý je štvrtý. Piatu pozíciu si aj po prehre v Dunajskej Strede udržal stredopoliar Zlatých Moraviec Ewerton.

V prvej desiatke sa udržali dvaja aktéri zápasu Trenčín – Michalovce. Útočník Hamza Čatakovič síce strelil jediný gól AS, no podobne ako v prípade Tomáša Vestenického nezískal za svoj výkon dostatočný počet bodov na uhájenie dovtedajšieho siedmeho miesta a v novom vydaní Hitparády talentov je desiaty. Naopak, obranca Zemplína Llazaros Rota si po víťazstve 2:1 polepšil z deviatej priečky na ôsmu a vyrovnal tak svoje doterajšie maximum.

Na ďalších pozíciách zaujal postup krajných obrancov Žiliny Bensona Ananga (z 21. na 11.) a Branislava Sluku (z 18. na 13.). Ak šošoni natiahnu šnúru úspešných výsledkov aj po reprezentačnej prestávke, obaja sú určite horúcimi ašpirantmi na postup do najlepšej desiatky.

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

    

Top 25 Hitparády talentov