VIDEO: Možno to takto bude skúšať častejšie

VIDEO: Možno to takto bude skúšať častejšie

S Ľubomírom Šatkom nielen o parádnom zásahu do siete Zlatých Moraviec.

Ako by ste opísali svoj gól v dueli so Zlatými Moravcami?
Dostala sa ku mne lopta z druhej strany. Kombinačne sa cez obranu súpera dostávalo ťažko, tak som sa rozhodol, že skúsim vyviezť loptu čo najďalej po ihrisku. Podarilo sa mi to a potom som už len vyskúšal strelu a padlo to tam.

Prekvapilo vás, že to tak dopadlo?
Nevedel som úplne od začiatku, že budem strieľať. Keď som sa dostal pred šestnástku, zdvihol som hlavu a nevidel som žiadnu možnosť na finálnu prihrávku. Rozhodol som sa, že to vyskúšam. Sám som bol prekvapený, ako lopta zapadla, pretože takéto góly nezvyknem dávať.

Aké boli ohlasy okolia?
Dostal som veľa gratulácií od množstva ľudí. Takou najčastejšou reakciou bolo, že by som mal strieľať častejšie, keďže sa to takto podarilo. Možno si to zoberiem k srdcu a ešte to niekedy vyskúšam.

Ako by ste zhodnotili zápas?
Zápas bol náročný. ViOn prišiel hrať organizovane zozadu a prehusťoval stred poľa. Takisto mali jeho krajní stredový hráči nebezpečné zábehy za obranu. Vedeli sme, čo môžeme od nich čakať. Viedli sme 1:0, súper síce vyrovnal, no nám veľmi pomohol gól na 2:1 tesne pred prestávkou. Po zmene strán bola pasáž, keď súper prebral iniciatívu, ale ustáli sme to a pridali sme tretí gól. Posledných pätnásť minút sme už dohrali podľa našich predstáv.

Aká je atmosféra v tíme po nedávnych udalostiach a dočasnom vyradení Erika Pačindu z kádra?
Atmosféra je fajn, keďže tieto veci idú mimo nás. Bolo to rozhodnutie trénera. Riešilo sa to medzi ním a vedením. Naša práca je vyhrávať zápasy a na to sme sa aj koncentrovali. Vždy hľadíme na ďalší zápas. Nemyslím si, že nás to nejak negatívne ovplyvnilo.

Náskok Slovana ste po 11. kole stiahli na tri body. Nakoľko ste spokojní s prvou polovicou základnej časti?
Myslím si, že ju môžeme hodnotiť pozitívne. Odohrali sme veľmi dobré zápasy, dali sme najviac gólov, hráme atraktívne. Môže nás mrzieť zápas na Slovane, v ktorom sme sa svojimi hlúpymi chybami pripravili o neporaziteľnosť. Ťažko ešte teraz hovoriť o tom, či budeme práve my najvážnejší konkurent Slovana v boji o titul. Predsezónny cieľ bol držať sa v prvej trojke, takže verím, že sa nám to bude dariť čo najdlhšie.

Stali ste sa stabilnou súčasťou reprezentácie. Čo prežívate pred federálnym derby proti Česku?
Som v prvom rade veľmi rád, že som sa opäť dostal do nominácie. Ak mi dá tréner šancu, budem sa snažiť splatiť mu dôveru. Zápasy proti Česku sú vždy špecifické. Verím, že bude plný štadión. Je to dôležitý duel, keďže sme podobne ako oni prvý zápas Ligy národov nezvládli. Bude sa hrať o dôležité tri body, snáď s úspešným koncom pre nás.