Víťazi idú nahor, Fazlagič už v prvej trojke

Víťazi idú nahor, Fazlagič už v prvej trojke

V prvej desiatke aktuálnej Hitparády talentov má zastúpenie osem klubov.

Tomáš Vestenický je tretí týždeň v rade lídrom Hitparády talentov. V súboji so Sereďou dal už svoj šiesty gól v sezóne, no nezabránil prehre Nitry 1:2. V rebríčku najlepších mladých hráčov Fortuna ligy sa k nemu priblížil stredopoliar Dunajskej Stredy Christián Herc, ale rozdiel medzi dvojicou slovenských reprezentantov do 21 rokov je ešte stále značný – viac ako 110 bodov.

Premiérovo v tomto ročníku Fortuna ligy má v prvej trojke zastúpenie Žilina zásluhou Enisa Fazlagiča, ktorý bol pred týždňom siedmy. Polepšili si aj ďalší futbalisti, ktorí sa v 10. kole tešili so svojimi mužstvami z víťazstva. Autor prihrávky na víťazný gól DAC v Senici Máté Vida sa z piatej priečky posunul na štvrtú a vymenil si tak pozície so stredopoliarom Zlatých Moraviec Ewertonom.

Z ôsmeho miesta na šieste postúpil po víťaznom derby v Trnave brankár Slovana Dominik Greif. Za ním je dvojica ofenzívnych hráčov, ktorá sa minulú sobotu nepresadila a ich mužstvá vyšli bodovo naprázdno. Útočník Trenčína Hamza Čatakovič klesol v Hitparáde talentov z tretieho miesta na siedme, Nitran Abdulrahman Taiwo zo šiesteho na ôsme. Jeho dvaja spoluhráči Richard Križan a Andrej Fábry  sa v prvej desiatke neudržali. Uvoľnili tak pozície navrátilcovi do top 10 Llazarosovi Rotovi (9.), ktorý sa ako striedajúci hráč podieľal na tom, že Michalovce vydolovali zo súboja s Ružomberkom aspoň bod, i Bankolemu Adekuoroyemu. Hrdina Serede v zápase s Nitrou je medzi absolútnou špičkou prvýkrát, dosiaľ bolo jeho maximom sedemnáste miesto.

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

      

Top 25 Hitparády talentov