Kapitán po návrate: Bude to ťažké

Kapitán po návrate: Bude to ťažké

Obranca Ružomberka Dominik Kružliak sa po deviatich mesiacoch vrátil do diania vo Fortuna lige. V Michalovciach nastúpil na posledných osem minút.

Pre roztrhnutý predný krížny väz ste nehrali trištvrte roka. Aký bol pre vás návrat na trávnik?
Bol to skvelý pocit po dlhom čase opäť naskočiť do zápasu, aj keď to bolo iba na pár minút. Som veľmi rád, že som späť. Na druhej strane škoda, že môj návrat po zranení nebol víťazný.

Ako sa cítite fyzicky? Zvládli by ste už aj 90 minút?
Fyzicky sa cítim dobre. Už nejaký čas s mužstvom trénujem, takže si myslím, že by som to zvládol.

Čo všetko ste absolvovali za deväť mesiacov a aké to pre vás bolo po mentálnej stránke?
Bolo to náročné na psychiku. V priebehu mesiaca som absolvoval dve operácie, ktoré má vyradili na dlhý čas z hry. Začal som rehabilitáciu v Banskej Bystrici. Trvala päť mesiacov. Každý deň som tam strávil tri či štyri hodiny pod dohľadom kondičného trénera Romana Švantnera, fyzioterapeuta či doktora. Dostal som od nich skvelú starostlivosť. Dovolím si povedať, že keby som nebol pod ich dohľadom, tak by som na trávniku ešte nebol. Takže aj touto cestou by som sa im chcel poďakovať.

Počas vašej rekonvalescencie sa v Ružomberku zmenil tréner. Aký je David Holoubek v porovnaní s Norbertom Hrnčárom?
Nerád by som ich porovnával. Z môjho pohľadu sú obaja výborní tréneri a skvelí ľudia.

Pred zranením ste boli kapitánom a oporou mužstva. Aké náročné pre vás bude vydobyť si túto pozíciu späť?
V prvom rade som rád, že som sa dostal z vážneho zranenia. Najdôležitejšie je, že koleno drží. Určite mi po takom dlhom výpadku bude nejaký čas trvať, kým sa dostanem do takej formy, akú som mal pred zranením. Treba každý deň makať a verím, že to príde.

S Jánom Maslom hráva v stopérskej dvojici Čech Twardzik. Ako vnímate súčasnú konkurenciu na svojom poste?
Konkurencia je veľká. Mužstvu sa darí, hráme pekný futbal a máme dobré výsledky. Presadiť sa bude ťažké, ale práve konkurencia nás posúva vpred. Verím, že sa opäť dostanem do zostavy.

Na čo má Ružomberok v tejto sezóne?
Začiatok nám vyšiel celkom dobre, musíme v tom pokračovať. Máme kvalitné mužstvo, tvoríme výbornú partiu - to je naša najväčšia sila. Ja tajne verím a dúfam, že by sa nám opäť mohlo podariť vybojovať si miestenku v kvalifikácii Európskej ligy. Kvalitu na to máme.