Na víťaznej vlne medzi najlepších

Na víťaznej vlne medzi najlepších

Nitra má štyroch hráčov v prvej desiatke Hitparády talentov.

Futbalisti Nitry dokonale využili domáci dvojzápas. V rozpätí štyroch dní zdolali na svojom novom štadióne Michalovce i Trenčín zhodne 2:1 a razom v tabuľke postúpili z deviateho na siedme miesto. Z dobrých výkonov profitovali aj jednotlivci a viacerí mladí zverenci Ivana Galáda si výrazne polepšili v Hitparáde talentov. V aktuálnom vydaní rebríčka majú Nitrania až štyroch zástupcov v prvej desiatke. Tomáš Vestenický si upevnil líderskú pozíciu pred druhým stredopoliarom Dunajskej Stredy Christiánom Hercom má už viac ako 130-bodový náskok. Druhý nitriansky útočník Abdulrahman Taiwo sa posunul z deviatej priečky na siedmu. Do top 10 prenikli aj Richard Križan (zo 16. miesta na 9.) a Andrej Fábry (z 15. na 10.).

Skok z druhej desiatky do prvej sa podaril aj ďalším dvom hráčom. Autor jediného a víťazného gólu Trenčína v stretnutí so Zlatými Moravcami Hamza Čatakovič sa z dvanástej priečky vyšplhal až na tretiu, stredopoliar Žiliny Enis Fazlagič je siedmy (pred týždňom 11.).

O jedného zástupcu medzi najlepšími prišla Dunajská Streda. Vakoun Bayo proti Trnave pre trest pauzoval a z druhého miesta klesol na pätnáste. Popri Hercovi má DAC v prvej päťke ešte Mátého Vidu, ktorý stráca iba necelých päť bodov na štvrtého Ewertona zo Zlatých Moraviec.

V elitnej spoločnosti hráčov v poli sa na ôsmom mieste drží brankár Slovana Dominik Greif. Naopak, pozíciu v prvej desiatke Hitparády talentov si po 9. kole našej ligy okrem Baya neudržali Ružomberčan Dalibor Takáč (aktuálne 13.), senický stopér Erik Otrísal (26.) a obranca Michaloviec Llazaros Rota (11.).

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

  

Top 25 Hitparády talentov po 9. kole Fortuna ligy