V Dunajskej Strede duel rivalov, na Liptove tabuľkových susedov

V Dunajskej Strede duel rivalov, na Liptove tabuľkových susedov

Pozvánka na zápasy 9. kola Fortuna ligy.

Nitra – Michalovce (sobota, 18.00)
Mužstvo Ivana Galáda už vyhralo aj na novom domácom štadióne, stále však z neho nie je pevnosť, akú by si Nitrania priali mať. Dobýjať ju budú v sobotu hráči Michaloviec, ktoré sú stále tak trošku prekvapujúco na poslednom dvanástom mieste. Obaja súperi však vyhrali iba jediný duel v doterajšom priebehu sezóny a prípadné tri body zo vzájomného zápasu by boli pre kohokoľvek z nich ako pokropenie živou vodou. Zemplínčania vyšli v Nitre naprázdno pred týždňom proti Seredi, budú sa tento raz vracať domov s bodovou výslužkou?

Ružomberok – Podbrezová (sobota, 19.00)
Súboj tabuľkových susedov uvidia diváci v Ružomberku, trinásťbodoví súperi sa stretnú v boji o miestenku v prvej trojke. Ružomberok prehral z ôsmich zápasov iba jediný, no až v polovici z nich remizoval, čo ho obralo o ešte lepšie umiestnenie než je aktuálna štvrtá priečka. Výkony Podbrezovej v úvode sezóny sú príjemným prekvapením, železiari oživujú spomienky na skvelú sezónu spred dvoch rokov. Pred týždňom doma zdolali Nitru 3:2, z ihrísk súperov zatiaľ priviezli štyri body v štyroch dueloch.

Slovan – Sereď (sobota, 19.00)
Favorit kola je jasný, Slovan ako líder tabuľky a stále nezdolaný tím vyzve na Pasienkoch Sereď. Nováčik naposledy zdolal doma Michalovce 2:1 vďaka presným zásahom Chorváta Nikolu Gatariča, a práve na neho si musia belasí dať najväčší pozor. Obrana hostí sa zasa nepochybne zameria na Andraža Šporara, ktorý je s ôsmimi gólmi najlepším ligovým strelcom a zatiaľ ho dokázali ustrážiť len Žilinčania.

Trenčín – Zlaté Moravce (sobota, 19.00)
V Myjave vyzve favorizovaný AS Trenčín deviate Zlaté Moravce a ak vyhrá, môže poskočiť na druhé miesto v tabuľke. Pre tím trénera Ricarda Moniza iný cieľ v sobotu ani neexistuje, veď ViOn zdolal štyrikrát za sebou s celkovým skóre 11:1. Zlatomoravčania naposledy remizovali doma s Ružomberkom, mimo svojho štadióna sú však bezmocní, zo štyroch duelov vonku nezískali ani bod a majú nelichotivé skóre 1:10.

Žilina – Senica (sobota, 19.00)
Výhrou v Trnave nabudení Žilinčania privítajú Senicu, ktorá sa v úvode sezóny stále iba hľadá. Záhoráci v posledných piatich kolách ako jediní nevyhrali a s každým ďalším neúspechom im hrozí, že sa ocitnú na samom chvoste tabuľky. Žilina je už v prvej šestke a mieri ešte vyššie, v sobotu očakávame množstvo súbojov v podaní jej útočníkov so senickou obranou, ktorá inkasovala už pätnásť gólov.

Dunajská Streda – Trnava (nedeľa, 15.00)
Po skvelom víťazstve nad Anderlechtom v Európskej lige musia futbalisti Trnavy čeliť náročnej fortunaligovej prekážke. Do cesty sa im v nedeľňajšom šlágri postaví DAC Dunajská Streda, ktorý je predovšetkým na domácom trávniku mimoriadne silný. Spartak nevyhral už štyri ligové zápasy v sérii, naposledy doma nešťastne podľahol Žiline 1:2 a potvrdzuje, že úspešná hra na ligovom aj európskom fronte zároveň je len ťažko riešiteľná úloha. Vyťažiť sa z toho pokúsi práve DAC, ktorý bude pred očakávanou skvelou návštevou miernym favoritom.

   

Šláger kola: Dunajská Streda – Trnava
Súboj tímov s najpočetnejšou fanúšikovskou podporou a takisto skvelými futbalistami sľubuje veľký futbalový zážitok. Otázne je znova, v akej zostave nastúpi Trnava, ktorá má v nohách i hlavách vypätý duel v Európskej lige.

Otázka kola: Prebijú sa Michalovce vyššie?
Z posledného miesta nemajú Michalovčania pred víkendom veľké vyhliadky, veď hrajú u súpera v Nitre. Stretnú sa však dva vyrovnané tímy a všetko je možné. Ak hostia uspejú, môžu preskočiť nielen Nitru, ale aj Senicu a prebojovať sa na desiate miesto.

Očakávanie kola: Spoznáme dvojciferného strelca?
Slovanista Andraž Šporar strelil už osem gólov a môže byť prvým, kto sa v sezóne dostane na dvojcifernú hranicu. Belasí hrajú doma so Sereďou a ich kanonier bude mať určite dosť šancí na to, aby sa mu podarilo skórovať.