Vestenický pred žlto-modrým duom o špičku nosa

Vestenický pred žlto-modrým duom o špičku nosa

Hitparáda talentov má po šiestich kolách nového lídra.

Takýto tesný súboj o pozíciu lídra Hitparády talentov sme tu počas vyše dvojročnej histórie tohto projektu ešte nemali! Po 8. kole Fortuna ligy sa vedúca trojica rebríčka vtesnala do zanedbateľného rozpätia 1,8 bodu. Aktuálne má vpredu nos kanonier Nitry Tomáš Vestenický, ktorý o 1,5 bodu predstihol zakončovateľa Dunajskej Stredy Vakouna Baya. Slovenský reprezentant do 21 rokov tak po šiestich kolách zosadil z prvého miesta člena širšieho kádra národného tímu Pobrežia Slonoviny. V 8. kole našej ligy obaja mladí útočníci strelili svoj piaty gól v sezóne, no nezabránili ním prehre svojho tímu na ihrisku súpera 2:3. Bayo však v Bratislave videl aj červenú kartu, čo malo vplyv na jeho bodové hodnotenie. Otvoril tak cestu na vrchol Vestenickému, pre ktorého to nie je žiadna novinka. Jednotkou Hitparády talentov bol v máji po poslednom kole minulého ročníka, keď mal podobne dobrú streleckú formu ako teraz.

Tretím do partie bojujúcej o prvú priečku je stredopoliar DAC Christián Herc, ktorý tiež v sobotu na Pasienkoch skóroval a na svojho klubového spoluhráča Baya stráca iba tri desatiny bodu.

Stredopoliar Zlatých Moraviec Ewerton si udržal štvrtú priečku a zaňho sa posunul jeho súper zo sobotňajšieho remízového (1:1) stretnutia Ružomberčan Dalibor Takáč, ktorý predstihol Mátého Vidu z Dunajskej Stredy.

Skokanom týždňa je brankár Slovana Dominik Greif. Dvom gólom vo svojej sieti v šlágri 8. kola našej ligy proti Dunajskej Strede nezabránil, no ďalšími výbornými zákrokmi sa zaslúžil o to, že jeho mužstvo napokon udržalo cenný triumf nad veľkým rivalom a v tabuľke mu odskočilo na päťbodový rozdiel. Gólman našej dvadsaťjednotky si z osemnástej priečky polepšil na siedmu.

Obranca a kapitán Senice Erik Otrísal si príslušnosť k absolútnej špičke drží už šesť kôl, počas ktorých sa pohybuje medzi ôsmym a desiatym miestom. Momentálne je ôsmy pred nitrianskym ofenzívnym hráčom Abdulrahmanom Taiwom, ktorý sa naopak dostal do top 10 premiérovo. Na konci prvej desiatky sa drží obranca Michaloviec Llazaros Rota, hoci Zemplínčanom sa stále nedarí pretaviť solídne výkony do lepšieho bodového zisku a v tabuľke sa všetkým súperom pozerajú na chrbát.

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1996 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.

  

Top 25 Hitparády talentov po 8. kole Fortuna ligy